|

Parasını çaldırmaktan korkan kadın X-ray cihazına girdi

'Ay Yeni Yılı' olarak anılan 'Bahar Bayramı' nedeniyle yüz milyonlarca kişinin bayramı uzaktaki aileleriyle geçirmek için yollara düştüğü Çin'deki bir tren istasyonunda tuhaf bir olay yaşandı. Parasının çalınmasından endişe eden bir kadın çantasıyla birlikte X-ray cihazının içine girdi.

Yeni Şafak
15:01 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:21 - 14/02/2018 Çarşamba
Diğer
Diğer
Diğer

Çin'in güneyindeki Dongguan kentinde bulunan bir tren istasyonunda yaşanan olay şaşkına çevirdi.

'Pear Video' adlı dijital haber platformunun yayımladığı ve sosyal medyada oldukça ilgi çeken görüntülerde, X-ray cihazının başındaki görevli, kadına önce küçük çantaların da bavullarla birlikte X-ray cihazının içinden geçmesi gerektiğini söyledi. Güvenlik kamerası görüntülerinden bir anda kaybolan kadının cihazın içine girdiği anlaşıldı.

Çin'in 'People's Daily' gazetesinin haberine göre kadın, parasının çalınmasından endişe ettiği için X-ray cihazının içine girdi.

  • Gazetenin haberinde "Yolcular sadece bu tarz bir davranışın yasak olduğu konusunda değil aynı zamanda X-ray cihazlarındaki radyasyonun insan sağlığına çok zararlı olduğu konusunda uyarıldı" ifadelerini kullandı.

Bahar bayramında yoğunluk yaşanıyor

1 milyar 430 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de Bahar Bayramı nedeniyle büyük telaş yaşanıyor.

Köy ve kasabalardan şehir merkezlerine çalışmaya gelen yüz milyonlarca kişi, geride bıraktıkları ailelerini ziyaret amacıyla memleketlerine gidiyor ve bu sırada kazandıklarını da beraberinde taşıyor.

#Çin
#Bahar Bayramı
6 yıl önce