|

Paris’teki patlama: 4 ölü 36 kişi yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'te Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 9. bölgede bir fırında önce yangın çıktığı, ardından patlama meydana geldiği bildirildi. Sokak savaş alanına dönerken Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, 2'si itfaiye eri 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner başkent Paris’te meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye geldi.

Yeni Şafak
13:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:19 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen patlamada sokak adeta savaş alanına döndü.
Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen patlamada sokak adeta savaş alanına döndü.

Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen doğalgaz patlamasında 4 kişi öldü yaralananların 12’sinin ağır 36 kişinin yaralı olduğu öğrenildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Rue de Trévise bölgesinde 9’uncu Caddedeki bir binada yaşanan doğalgaz patlamasında yaralanan 12 kişi ağır 36 kişi yaralı olduğu belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Paris'te bir fırında meydana gelen patlamada 2'si itfaiye eri 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık ekipleri bölgeye kurulan çadırlarda yaralılara ilk müdahalelerini yaparken, güvenlik güçlerinin basın çalışanlarını bölgeden uzak tutmak için çaba harcadığı dikkat çekti.

  • Patlamadan sonra Başbakan Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner olay yerine intikal etmiş, Castaner, "Trevise sokağında Başbakan, Paris savcısı, polis ve başkentin Belediye Başkanı ile birlikteyim. 200’den fazla itfaiye eri yardım operasyonuna katılıyor. Bilanço ağır görünüyor. İlk düşüncelerim yaralılarla ve yakınlarıyla birlikte" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

İtfaiye ekipleri birçok kişinin yaralandığını bildirerek bölgeyi sardı. Meydana gelen patlamada 4 kişi öldü 12'si ağır 36 kişi yaralandı.

Acil servis olay yerine geldi. Paris polisi halkı "bölgeden kaçınmak ve acil durum araçlarının geçişine izin vermek" konusunda uyarmak için tweet attı.


Patlama sonrası bazı binaların ciddi oranda hasar gördüğü ve yaralıların olduğu aktarılıyor.

Fransa Başbakanı ve İçişleri Bakanı patlamanın yaşandığı bölgede

Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner başkent Paris’te meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye geldi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner başken Paris’in Rue de Trévise bölgesinde 9’uncu Caddede meydana gelen patlamanın yaşandığı yere geldi.

Patlamanın yaşanmasının hemen ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Castaner: “Trevise sokağında Başbakan, Paris savcısı, polis ve başkentin Belediye Başkanı ile birlikteyim. 200'den fazla itfaiye eri yardım operasyonuna katılıyor. Bilanço ağır görünüyor. İlk düşüncelerim yaralılarla ve yakınlarıyla birlikte" ifadelerini kullandı.


#Fransa
#Paris
#Ürdün Askeri Ateşeliği
5 yıl önce