|

Peygambere hakaret eden bakan görevden alındı

Mısır Adalet Bakanı Ahmed ez-Zind, spikerin “Gazetecileri de mi hapse atacaksınız?” sorusu üzerine, “Peygamber olsa fark etmez. Hata yapan kim olursa olsun değişmez. Yargıçlar bile hapse atıldı” demişti. El Arabiya'nın haberine göre, Mısır Başbakanı Şerif İsmail tepkilerin artması üzerine dün gafçı bakanın istifasını istedi.

Yeni Şafak
11:53 - 14/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:02 - 14/03/2016 Pazartesi
AA

Mısır Adalet Bakanı Ahmed ez-Zind, Hazreti Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle görevden alındı. Ez-Zind, geçen Cuma günü Mısır'da yayın yapan Sade el-Beled televizyonunda katıldığı bir programda, “Hapishaneler niçin yapıldı?” diye bir cümle kurunca, spikerin “Gazetecileri de mi hapse atacaksınız?” sorusu üzerine, “Peygamber olsa fark etmez. Hata yapan kim olursa olsun değişmez. Yargıçlar bile hapse atıldı” demişti. El Arabiya'nın haberine göre, Mısır Başbakanı Şerif İsmail tepkilerin artması üzerine dün gafçı bakanın istifasını istedi.



Aşırı Müslüman Kardeşler karşıtı olarak bilinen Zind, yaklaşık bir ay önce de “bir şehit askere karşı 10 bin İhvan üyesi öldürülmediği takdirde kalbimdeki ateş sönmez” demişti. Mısır'da ez-Zind'den önceki Adalet Bakanı da yine bir gaf nedeniyle koltuğunu kaybetmişti. Eski bakan Mahfuz Sabır, yargı mensuplarının toplumun yüksek tabakalarından olması gerektiğini savunarak, “Bir temizlikçinin çocuğu diploma almış da olsa yargıç olamaz” dediği için şimşekleri üstüne çekince geçen yılın Mayıs ayında istifa etmek zorunda kalmış ve yerine ez-Zindi gelmişti.

#Mısır
#Adalet Bakanı Ahmed ez-Zind
#Peygamber'e hakaret
#istifa
8 yıl önce