|

PKK’nın yalanları bitmiyor

PKK yandaşları, Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta’da ölen Ümame bebek üzerinden kara propaganda yapmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:27 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Dolaşıma sokulan 3 fotoğrafın daha gerçekle ilgisi olmadığı anlaşıldı.
Dolaşıma sokulan 3 fotoğrafın daha gerçekle ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Tunceli’den bir fotoğrafı da “TSK’nın Afrin’de tarihi eserlere zarar veriyor” yalanıyla paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamak için sosyal medyada dolaşıma sokulan 3 fotoğrafın daha gerçekle ilgisi olmadığı anlaşıldı.


DOĞU GUTALI BEBEĞİ AFRİNLİ YAPTILAR

Sosyal medyada “TSK’nın çocukları hedef aldığı” yalanıyla paylaşılan cansız çocuk fotoğrafının Halep’te çekildiği ve 10 Haziran 2013’te bir sitede paylaşıldığı ortaya çıktı. “TSK’nın Afrin’de tarihi eserlere zarar verdiği” şeklinde propagandada kullanılan fotoğrafın da 31 Ocak’ta Tunceli’de PKK’ya yönelik operasyonda ele geçirilen ortaçağdan kalma bir esere ait olduğu tespit edildi. Daha önce de PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslim’in sosyal medyadaki hesabından desteklediği, “Türkiye Afrin’de katliam yapıyor” yalanıyla servis edilen görselin, Doğu Guta’da 2014’te çekildiği ortaya çıkmıştı. Önceki gün de Gazzeli bir kız çocuğunun fotoğrafının, örgütün Almanya mitingi için hazırladığı pankartta Afrinli bir çocuğa aitmiş gibi paylaşıldığı anlaşılmıştı.

  • Sosyal medyada mevzilendiler
  • PYD/YPG, Zeytin Dalı Harekatı'nı “sivilleri hedef alan bir operasyon” gibi göstermek ve Türkiye’ye karşı olan cepheyi güçlendirmek için sosyal medya yalanlarına sarıldı. Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin aslında sosyal medya kabiliyetinin olmadığına işaret etti. Uluslararası medyanın terör örgütünün haber kaynaklarını kullanan ve onlardan gelen bilgileri öne çıkaran bir tutum sergilediğini anlatan Öztürk, algı yönetiminde karşı karşıya kalınan en büyük sorunun bu olduğunu belirtti.

#PKK
#Sosyal Medya
6 yıl önce