|

PYD Haseke'den geri çekildi

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri Haseke'nin güneyindeki Şeddadi ilçesinden çekildi. Geri çekilme, dün gece terör örgütü DAEŞ'in bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar neticesinde meydana gelen patlamalar altında gerçekleşti.

Yeni Şafak
16:47 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:56 - 22/02/2016 Pazartesi
AA

Terör örgütü DAEŞ'e yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre çekilme, dün gece terör örgütü DAEŞ'in bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar neticesinde meydana gelen patlamalar altında gerçekleşti. Söz konusu haberlerde DAEŞ militanlarının son iki günde ilçenin batısında bulunan bir hastane yakınında bomba yüklü 3 aracı infilak ettirdiği, olaylarda Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarından 57 kişinin öldüğü aktarıldı. DAEŞ'in PYD ve ona destek veren güçlerden 26 kişiyi esir aldığı kaydedildi.



PYD ve ona destek veren güçlerin DAEŞ'e karşı hücuma geçmek için koalisyon güçlerinin bombardımanını beklediği ve hala ilçenin etrafında bulunduğunu anlattı.



PYD ve ona destek veren güçler iki gün önce DAEŞ'in denetimi altındaki ülkenin gaz ve petrol yatakları bakımından en zengin ilçelerinden Şeddadi'yi ele geçirmişti. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Şeddadi ilçesinde birkaç gün önce düzenlediği saldırılarda en az 90 sivil hayatını kaybetmiş, saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi bölgeden ayrılmıştı.



#Suriye
#PYD
#Haseke'den çekildi
8 yıl önce