|

Salah'a şartlı tahliye

İsrail mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Salah'ın "şartlı tahliyesini" gerçekleştirdi. Mahkeme, daha önce koyduğu elektronik bileklik ve İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kanna'da zorunlu ikamet ile basın ve medyaya konuşma yasağı şartlarının teyit edilerek kabul edildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
15:00 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:16 - 5/07/2018 Perşembe
AA
Şeyh Raid Salah mahkemeye çıkarıldı.
Şeyh Raid Salah mahkemeye çıkarıldı.

İsrail mahkemesinin 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın teknik işlemler tamamlandıktan sonra serbest bırakılmasına karar verdi.

Şeyh Salah'ın avukatı Halid Zabarka, yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde görülen mahkemede verilen kararla, müvekkilinin 'ev hapsi' şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Avukat Zabarka, Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi'nin, daha önce üst mahkeme tarafından bozulan şartlı tahliye kararını bugünkü duruşmada yeniden kabul ettiğini belirtti.

  • Mahkemenin daha önce koyduğu elektronik bileklik ve İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kanna'da zorunlu ikamet ile basın ve medyaya konuşma yasağı şartları Salah tarafından teyit edilerek kabul edildiği duyuruldu.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi mart ayında, Şeyh Salah'ın basına açıklama yapmasını yasaklayıp koluna elektronik bileklik takarak, Kefr Kanna'da zorunlu ikamete tabi tutulması şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti.


Salah'ın birinci dereceden akrabaları dışında kişilerle irtibatı ve hiç bir iletişim aracını kullanma izni bulunmuyor.

Salah mahkeme salonunda, "Vakti geldiğinde konuşacağım, moralim çok yüksek" açıklamasında bulundu.

Evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, 9 aylık tutukluluğunun ardından 17 Ocak 2016'da aralarında Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya girme ve yolculuk yapma yasağı da olmak üzere birtakım kısıtlamalarla serbest bırakılmıştı. Ancak Şeyh Salah, İsrail polisinin 15 Ağustos 2017'de Ummul Fehm'deki evine düzenlediği baskınla yeniden gözaltına alınmıştı.

İsrail yönetimi, 1948 Filistin İslami Hareketi'ni Kasım 2015'te Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.

#1948 Filistin İslami Hareketi
#Filistin
#İsrail
#Şeyh Raid Salah
6 yıl önce