|

Saldıran Asyalı'ysa terör Batılı ise hasta

Ocak 2017’nin ilk haftasına havalimanı saldırısı ile başlayan ABD’de henüz yıl bitmemişken belirlenebilen 307 saldırının gerçekleştiği belirtildi. Yüzlerce saldırının tek bir ortak noktası var.

Yeni Şafak
10:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD, her ay rutin bir silahlı saldırıya maruz kalıyor.
ABD, her ay rutin bir silahlı saldırıya maruz kalıyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta Teksas eyaletinde korkunç bir saldırı düzenlendi. Bir kiliseyi hedef alan saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Saldırgan Devin Patrick Kelley’in bir dönem ABD ordusunda çalıştığı ortaya çıkmıştı. ABD’de yaşanan bu saldırıdan yola çıkarak, sadece bu yılın başından bu yana ülkede meydana gelen saldırıları ve bilançolarını derledik:

ABD yılbaşına ‘şok’la girdi: Florida saldırısı

Henüz 2017’nin ocak ayında ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Fort Lauderdale-Hollywood Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 5 kişinin ölümüne 13 kişinin de yaralanmasına sebep olan silahlı saldırıyla yeni yıla gözünü açan ABD’de yılın sonuna yaklaşırken saldırılar hız kesmiyor.

Ajanslarda geçen ve dünyanın haberdar olduğu 307 saldırının sadece bir kaçı ise şunlar;

Panik bitmedi: İkinci saldırı Teksas’ta

Şubat ayında ölü ya da yaralı sayısı açıklanmayan bir saldırı da ABD'nin Texas eyaletine bağlı Houston kentinde, Ben Taub Hastanesi'nde meydana geldi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı açıklığa kavuşmadı.


İş merkezine saldırı: 3 ölü

ABD'nin Maryland eyaletindeki bir iş merkezinde Mart 2017’de meydana gelen silahlı saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandı. Yine Mart ayında ABD'nin Cincinnati kentinde bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, 14 kişi de yaralanmıştı.

AVM’de ateş açıldı: 3 ölü

ABD'nin California eyaletinde 2017’nin Nisan ayının 9’unda Florida eyaletine bağlı Coral Gables kentinde bir AVM'de gerçekleşen silahlı saldırıda 2 kişi yaralanırken, 33 yaşındaki saldırgan Abeku Wilson intihar etmişti.


Yine 10 Nisan’da bir ilkokulda yaşanan silahlı saldırıda iki yetişkinin biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. 16 Nisan’da Ohio eyaletinde bir gece kulübüne gerçekleştirilen silahlı saldırıda, 2'si ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandı. Nisan’ın 19’unda ise California eyaletinde bir kişinin sokakta insanlara rastgele ateş etmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Missipsippi’de şerife saldırı: 8 ölü

Mayıs ayına gelindiğinde ise ABD'nin Mississippi eyaletinde aralarında şerif yardımcısının da bulunduğu 8 kişi silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.


Florida’da sular durulmuyor: İkinci saldırı

Haziran’da ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde silahlı saldırı meydana geldi. Orlando polisi, 5 kişinin öldüğünü açıkladı. Polis, saldırganın olay yerinde intihar ettiğini ifade etti. 14 Haziran 2017’de ABD'nin California eyaletinde bir kargo firmasının deposunda gerçekleşen silahlı saldırıda en az 2 kişinin öldüğü, saldırganla birlikte 3 kişinin de yaralandığı belirtilirken, yine Virginia eyaletinde beyzbol oynadığı sırada Cumhuriyetçi Parti’den kongre üyesi olan Steve Scalise’a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda sırasında Scalise’ın danışmanı ve yanında bulunan en az 4 kişinin de yaralandı.


30 Haziran’da ABD'nin New York kentindeki bir hastanede eski doktorun tüfekle çevredekilere ateş etmesi sonucu saldırgan dahil 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gece kulübüne silahlı saldırı: Bu sefer Arkansas

Temmuz ayı yine saldırı ile başladı 1 Temmuz’da ABD'nin Arkansas eyaletinde bir gece kulübündeki konser sırasında silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda 28 kişi yaralandı.

Rastgele ateş: 2 ölü

29 Ağustos 2017’de Clovis-Carver Halk Kütüphanesi'ne gelen silahlı bir kişi sağa sola ateş açtı. Saldırıda 2 kişi öldü 6 kişi de yaralandı.


Okula ve eve saldırı: 9 ölü

ABD'nin başkenti Washington’da liseye düzenlenen silahlı saldırıda 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 5 öğrencinin yaralandığı belirtildi.

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir evde silahlı saldırganın açtığı ateş sonucu en az 8 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.



"Akıl hastası"

Bunca saldırının ortak noktası ise ABD'li yetkililerin olaylara ilişkin kamuoyunu detaylı bilgi vermekten kaçınması. Bir diğer husus da saldırı Ortadoğu kökenli biri tarafından gerçekleştirilirse İslamla bağdaştırılırken, eğer saldırı Batılı biri tarafından düzenlenmişse psikolojik rahatsızlıklara sahip olduğu hatta akıl hastanesinde kaldığı şeklinde iddialarla gerçekler ,örtbas ediliyor.

#ABD
#Saldırı
6 yıl önce