|

Savaşın çocukları psikolojik travmalarla karşı karşıya

Save the Children kuruluşunun raporuna göre, Suriye'deki savaş nedeniyle ülkesini terk eden çocuklar uzun dönemde etkisini taşıyacakları psikolojik travmalarla karşılaşıyor. Raporda, Suriyeli çocukların, eğitim alamamasının, arkadaşlarından ve akrabalarından uzak kalmasının şiddetli bir gerginlik kaynağı olduğu vurgulandı.

Yeni Şafak
16:42 - 9/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:49 - 9/12/2015 Çarşamba
AA

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan çocukların, eğitim olanaklarından uzak ve güvensiz ortamda yaşamaları nedeniyle uzun dönem etkilerini taşıyacakları psikolojik travmalarla karşı karşıya bulundukları bildirildi.



Save the Children kuruluşunun hazırladığı "Savaşın Gölgesinde Çocukluk" adlı raporda, Lübnan'daki kamplarda barınan çocukların önemli bir bölümünün en az üç yıldır eğitim koşullarından uzak yaşadığı vurgulandı.



Raporda, Suriyeli çocukların, eğitim alamamasının, arkadaşlarından ve akrabalarından uzak kalmasının şiddetli bir gerginlik kaynağı olduğu vurgulandı. Çocukların gündelik yaşamda maruz kaldıkları ayrımcılık, küçük yaşta çalışmaya başlamaları ve erken evlendirilmelerinin psikolojilerini olumsuz etkilediği kaydedildi.



Bu durumun, çocukların uzun dönem etkilerini hissedeceği psikolojik travmaya yol açabileceği uyarısı yapıldı.



Irak'ın kuzeyindeki kamplarda bulunan çocukların yüzde 10'unun en az bir aile üyesini kaybettiğine işaret edilen raporda, Ürdün'de Suriyeli kız çocuklarının erken evlilik oranı 2013'te yüzde 25 iken geçen yıl yüzde 32'ye yükseldiği belirtildi.



#Save the Children
#Suriyeli çocuklar
8 yıl önce