|

Seçime katılım oranı yüzde 99

Baskıcı politikalarıyla gündeme gelen ve dünyanın en kapalı ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'de geçtiğimiz haftasonu yapılan yerel seçimlere katılım oranının yüzde 99 olduğu belirlendi. Sandığa gidenlerin tamamının ise iktidar partisinin belirlediği adaylara oy verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:00 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 22/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Kuzey Kore'de geçen hafta sonu yerel seçimler yapıldı. Seçimlerin ardından yapılan araştırmalar, seçimlere katılımın yüzde 99.97 olduğunu belirledi. Sandığa giden seçmenlerin yüzde 100'ü iktidar partisi tarafından gösterilen adaya oyunu verirken AFP'ye konuşan Koreli bir yetkili, komik bir açıklama yaptı. Kuzey Kore Merkezi Ajansı KCNA'dan bir yetkilinin yaptığı açıklamada, "Seçimlere tüm katılımcıların büyük bir coşkuyla gittiği" ifadeleri yer aldı.



Tek parti var


Tek partinin bulunduğu ve adayların Kuzey Kore İşçi Partisi tarafından belirlendiği seçim sisteminde, insanlar beş yılda bir yerel yöneticileri belirlemek için sandığa gidiyor.



Tek parti döneminin hala devam ettiği Kuzey Kore'de, halk gösterilen adayı seçerken, üzerine herhangi bir işaret koymadan pusulayı uygun sandığa atıyor. Adayı reddedenler ise diğer sandığa atıyor. Ama son seçimin sonuçları gösteriyor ki, diktatör Kim Jong-un'un belirlediği adaya "hayır" diyen olmadı.




#kuzey kore
#kuzey kore yerel seçimleri
#kuzey kore seçime katılım oranı
9 yıl önce