|

Sepetinin biri boşalan Muhammed Erdoğan'dan yardım istiyor

Budist zulmünden kaçarken anne ve babasını 15 gün boyunca sepette taşıyan gencin fotoğrafı, katliama sessiz kalan dünya ülkelerinin utancı olarak tarihteki yerini aldı. Muhammed'in omzundaki sepetlerin biri ise artık boşaldı. Babası vefat eden Muhammed'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir talebi var.

Yeni Şafak
12:43 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​Budist zulmünden kaçarken anne babasını sırtlayan Myanmarlı Muhammed Eyüp'ün babası vefat etti.
​​Budist zulmünden kaçarken anne babasını sırtlayan Myanmarlı Muhammed Eyüp'ün babası vefat etti.

Yaşlı anne ve babasını zulmün ortasında bırakmamak için onları sepetlere koyup zayıf omuzlarına yükleyerek 15 gün boyunca yürüyen Muhammed'in sepetlerinden biri boşaldı.


Arakanlı genç Muhammed Eyüp, zulme göz yumanlara insanlık dersi verdi. Akıllara kazınan fotoğraf karesinde yaşadığı korku yüzüne yansıyan genç, Myanmar’daki zulmün uzun süre unutulmamasını sağladı. Yalın ayak anne ve babasını taşıyarak insanlık dramının en acı karesi olarak hafızalara kazınan Muhammed Eyüp, zulümden kurtardığı babasını kaybetti.


Ancak Muhammed'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'an bir isteği var. Geride kalan annesinin tedavisi için kendilerine yardım eli uzatılmasını talep ediyor.

Muhammed Eyüp, insani yardımda bulunan herkese teşekkür ederek, "Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bu konuda annemin tedavisi için Erdoğan’dan yardım bekliyorum" dedi.

Dünya hala sessiz

Myanmar ordusunun Ağustos ayında Arakanlı Müslümanlara yönelik zulmü nedeniyle on binlerce kişi evlerini terk etti. Yaşanan insanlık dışı vahşetten kaçan Müslümanlar, Bangladeş’e sığınarak kamplarda hayat mücadelesi vermeye başladı.

#Myanmarlı Muhammed Eyüp
6 yıl önce