|

Silah seslerinin susmadığı yer: Halep

Halep'in Rityan beldesinde Şam Cephesi'ne (El-Cebhetu'ş-Şamiyye) bağlı birlikler ile ordu arasındaki yoğun çatışmalar devam ediyor.

Yeni Şafak
13:09 - 19/02/2015 الخميس
Güncelleme: 11:10 - 19/02/2015 الخميس
AA

Şam Cephesi Basın Sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Rityan beldesinde rejim güçlerinin bulunduğu binaya ağır silahlarla saldırdığını belirtti.


Muhaliflerin rejim güçlerini bir binada kıstırarak, tüm kaçış yollarını kapattığını dile getiren Ahmed, birliklerin binaya tank, roket ve dokçalarla saldırması üzerine askerlerin teslim olduğunu ifade ederek, "Aralarında İran ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 45 rejim askerini esir alındı" dedi.


Daha önce bölgede 27 askerin esir alındığı açıklanmıştı.


 "4 günde 200'den fazla rejim askeri öldürüldü"

Söz konusu belde ve çevresinde orduya bağlı birliklerle silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktaran Ahmed, "Şam yönetimine bağlı güçlerin Rityan beldesine girmesinden sonra belde ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Rityan'da 4 günden bu yana çatışmalarda 200'den fazla rejim askeri öldürüldü. Ölenler arasında İran Devrim Muhafızlarına bağlı subaylar da buluyor" iddiasında bulundu.


Orduya ait savaş uçaklarının da muhaliflerin olduğu yerleri bombaladığına değinen Ahmed, beldelerdeki çatışmalarda silahlı muhaliflerin rejime ait çok sayıda askeri aracı imha ettiğini ve mühimmat ele geçirdiğini da kaydetti.

#suriye
#halep
#halep çatışmalar
٪d سنوات قبل