|

Sisi'nin en büyük projesi çöktü

Mısır'ın son dönemdeki projesi Yeni Süveyş Kanalı'nın bir kısmının çöktüğü belirtiliyor. Mısır Emniyet yetkilileri, ölü ya da yaralı olmadığını ifade etse de, yerel kaynaklar 250 işçinin kayıp olduğunu söylüyor.

10:40 - 19/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:07 - 19/01/2015 Pazartesi

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yeni Süveyş Kanalı'nın doğusunda yapılan çökeltim havuzlarından biri kısmen çöktü. Yeni Süveyş Kanalı Projesi sözcüsü Tarık Hasaneyn, projenin bir kısmının çöktüğünü açıkladı. Hasaneyn, şuana kadar çökmenin sebebinin belirlenemediğini ifade ederek, henüz ölü ve yaralı sayısının netleşmediğini kaydetti. 



250 işçi kayıp

Yerel kaynaklar ise 250 işçinin kaybolduğunu, olayda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve bölgeye arama kurtarma ekipleri ile ambulansların nakledildiğini ifade ediyor.


Süveyş Kanalı'nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra "orta kesimlerde" 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açılması planlanıyor.


Genişletme çalışmasının ardından daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkanına sahip olacak.

#mısır
#süveyş kanalı projesi
#yeni süveyş kanalı
9 yıl önce