|

Somali için bayraklar yarıya indirildi

Somali'de 231 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi'nde bayraklar yarıya indirildi.

Yeni Şafak
20:33 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 20:42 - 15/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi'nde bayraklar yarıya indirildi
Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi'nde bayraklar yarıya indirildi

Somali'de meydana gelen terör saldırısı sonrası, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi'ndeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Mogadişu Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Ulusal yas ilan edilmesinin akabinde Büyükelçiliğimiz bayrakları yarıya indirdi. Türkiye, Somali ile omuz omuza durmaya devam edecektir" denildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mektubu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'deki bombalı saldırıyı kınayarak, "Türkiye, terörizme karşı Somali hükümeti ve kardeş Somali halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, ambulans uçak ve tıbbi malzeme temini, ayrıca yaralıların Türkiye'de tedavisi de dahil her türlü yardım hazırlığı için talimat verdim." ifadesini kullanmıştı.

Somali'deki terör saldırısında ağır bilanço

Somali'nin başkenti Mogadişu'da toplu taşıma araçlarının kullandığı istasyonun yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda 231 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan saldırı nedeniyle 250'nin üzerinde kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.

#Somali
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce