|

Suç ortağı New York Times

The New York Times İsrail’in katliamlarını gizlemeye devam ediyor. Balinaların ölüm haberlerini bile “öldürüldü” kelimesiyle veren gazete Filistinli hemşirenin katledilmesini, İsrail vahşetini gizleyerek “Gazze’deki şiddette hayatını kaybetti” başlığıyla verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:30 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Han Yunus bölgesinde görev yapan 24 yaşındaki Filistinli hemşire Rezan, yaralılara yardım ederken İsrail keskin nişancısı tarafından vurularak şehit edildi.
Han Yunus bölgesinde görev yapan 24 yaşındaki Filistinli hemşire Rezan, yaralılara yardım ederken İsrail keskin nişancısı tarafından vurularak şehit edildi.

İsrail’in katliamlarını sık sık gizleyen Amerika merkezli The New York Times Gazetesi, Gazze’de Han Yunus bölgesinde görev yapan hemşire Rezan El Neccar’ın İsrail keskin nişancısı tarafından vurularak öldürülmesini “Gazze’deki şiddette öldü” başlığıyla verdi. New York Times gazetesi’nin Gazze’deki protestolarda şehit olan 110 Filistinlinin katledilmesiyle ilgili yayınladığı haberlerde de ‘ölümlerin doğal yollardan kaynaklanmış’ gibi başlıklar atması eleştiri konusu olmuştu.

Balinalar daha değerli!

İsrail’in uyguladığı vahşetin üzerini örtmeye çalışan gazete daha önce kullandığı başlıklarda da Gazze sınırında düzenlenen protestolarda İsrail kurşunlarına hedef olan Filistinlililerin ölümünü, ölümlerin nerede ve nasıl olduğunu gizleyerek vermişti. Gazze’de katledilen çocuk, genç ve yaşlılara karşı duyarsız olan gazete buna karşılık Japonya’da öldürülen balinalarla ilgili yayınladığı haberlerinde “öldürüldü” başlığını kullanmaktan kaçınmıyor.

  • Gazze’ye
    hava saldırısı
  • İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’na ait askeri mevziyi vurduğu bildirildi. İsrail savaş uçaklarının bir süre önce de Han Yunus kentinde Kassam Tugayları’na ait Ayn Calut mevzisi ile Gazze kentinin doğusunda “Yermuk” olarak bilinen askeri mevziyi bombaladığı bildirilmişti.

#Gazze
#New York Times
6 yıl önce