|

Bu sefer Müslümanlar anlattı onlar dinledi

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde yaşayan yaklaşık 570 bin Müslüman'ı temsilen bazı kişiler ve Müslüman sivil toplum örgütü temsilcileri Eyalet Parlamentosunda ağırlandı. Müslümanlar, eyaletteki kendilerine özgü sorunlarıyla ilgili görüşlerini bildirdiler.

Yeni Şafak
09:56 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:13 - 17/06/2015 Çarşamba
DHA

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde yaşayan yaklaşık 570 bin Müslüman'ı temsilen bazı kişiler ve Müslüman sivil toplum örgütü temsilcileri Eyalet Parlamentosunda ağırlandı. Etkinliğe katılan yaklaşık 200 Müslümana, parlamento binası gezdirilerek, çalışmaları hakkında bilgi verildi. Parlamento başkanı Barbara Stamm'ın ev sahipliği yaptığı “Müslümanlarla buluşma" etkinliğine Başbakan Horst Seehofer, İçişleri Bakanı Joachim Hermann, parlamentoda grubu bulunan partilerin fraksiyon başkanları katıldı.



Aynı masaya oturup sohbet ettiler

Aralarında Bavyera Hükumeti Uyum Sözcüsü Martin Neumeyer ve Bavyera Parlamentosu'nun tek Türk kökenli milletvekili Arif Taşdelen'nin de politikacılar masalara dağılarak Müslüman temsilcilerle bir arada oturup sohbet etme olanağı buldu. Başbakan Seehofer ise masasına oturduğu Türk bayanlarla oldukça neşeli bir sohbet ortamı oluşturdu. Barbara Stamm açılış konuşmasında “bugün burada karşılıklı olarak sorunlarımızı ve birbirimizden beklentilerimizi konuşmak üzere toplandık" dedi.



Müslümanlar konuştu


Politikacıların kısa konuşmalarından sonra söz verilen Müslümanlar, eyaletteki kendilerine özgü sorunlarıyla ilgili görüşlerini bildirdiler. CSU Milletvekili adayı Serdar Duran ve diğer konuşmacılar, Bavyera lehçesiyle yaptıkları konuşmalarında eyalete genelde iş açısından sorun olmamasına rağmen, bazı konularda hala ön yargılarla savaşmak zorunda kaldıklarını söylediler. Bir konuşmacı “bugün mültecilere sunulan sosyal olanaklar, 50 yıl önce ailelerimize sunulsaydı bugün uyum diye bir konuyu tartışmaya gerek kalmazdı" dedi. Diğer bir konuşmacı ise İslam'ın terörle birlikte anılmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Franz Himpsl yönetimindeki “Unterbiberger Hofmusik" grubu seslendirdikleri Türkçe ve Almanca parçalarla etkinliğe renk kattılar. Etkinlikte konuklara Türk mutfağının seçkin çeşitleri sunuldu.

#Almanya
#Bavyera
#Müslüman
9 yıl önce