|

Suriyeli muhaliflerden AB'ye çağrı

Suriye Ulusal Konseyi Brüksel Temsilcisi Nyrabia, "AB, terörist örgütlerin Esed rejimine verdiği desteği engellemek için somut adım atmalı. Suriye'ye silah sokan Hizbullah'a yönelik yaptırımlar uygulanmalı" dedi.

Yeni Şafak
00:05 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 21:16 - 6/08/2015 Perşembe
AA

Suriyeli muhalifler, Zabadani kentine Esed güçleri ve Hizbullah'ın ortak saldırı düzenlediğini belirterek, Avrupa Birliği'nin (AB) bu saldırıları kayıtsız şartsız kınamasını istedi.



Suriye Ulusal Konseyi Brüksel Temsilcisi Mouaffaq Nyrabia, açıklamasında, Esed rejiminin askeri birlikleri ile Hizbullah militanlarının Zabadani'ye saldırdıklarına dikkati çekerek, saldırılarda napalm ve varil bombalarının kullanıldığını kaydetti.



Son bir ayda Esed güçlerinin bölgeye yaklaşık bin bomba attığını anımsatan Nyrabia, saldırıların özellikle yerleşim alanlarına yönelik gerçekleştiğine ve sivillerin hedef alındığına dikkati çekti.



Nyrabia, AB'nin Esed rejiminin vahşi saldırılarını kayıtsız şartsız kınaması gerektiğini savunarak, "AB, terörist örgütlerin Esed rejimine verdiği desteği engellemek için somut adım atmalı. Suriye'ye silah sokan Hizbullah'a yönelikte yaptırımlar uygulanmalı" dedi.



AB'nin Suriye'de somut adımlarla siyasi bir çözümü desteklemesi gerektiğinin altını çizen Nyrabia, AB'nin sivillerin korunması için gereken önlemleri alması ve acil insani yardımda bulunması çağrısında bulundu.

#Suriye
#Suriye Ulusal Konseyi
#Esad
#Avrupa Birliği
9 yıl önce