|

'Suudi Arabistan'da ikinci dalga' iddiası

Suudi Arabistan’da 11 prens ve çok sayıda iş adamı siyasi tasfiyelerle gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde tasfiye edilmişti. Operasyonun ikinci dalgası da bugün başladı. Kraliyet'e yakın isimlerin gözaltına alındığı açıklandı.

Yeni Şafak
14:29 - 8/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:37 - 9/11/2017 Perşembe
Diğer
Suudi Arabistan Kralı Selman bin  Abdülaziz ve veliaht prens Muhammed bin Abdülaziz
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve veliaht prens Muhammed bin Abdülaziz

Reuters: Suudi Arabistan’daki 'tasfiye soruşturmaları'nda ikinci dalga gözaltılar başladı.

İddiaya göre, gözaltına alınanlar arasında Kraliyet'e yakın iş adamları da var.


Suudi Arabistan'da 4 Kasım gecesi 11 prens ve çok sayıda iş adamını gözaltına alındı. Suudi Arabistan'ın gözaltına aldığı isimlerin ortak bir özelliği dikkati çekiyor.


Gözaltına alınanlarin isimleri şöyle:

  • Kraliyet Muhafızları Bakanı olarak görev yapan ve birkaç ay önce görevinden azledilen Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz, Ekonomi ve Planlama Bakanlığı görevini yürüten Mühendis Adil bin Muhammed Fakih, eski Riyad valisi Emir Türki bin Abdullah, Savunma Bakanı Yardımcısı Emir Fahd bin Abdullah, Emir Türki bin Nasır, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Abdullah bin Sultan bin Muhammed, Kraliyet Mahkemesi'nin eski şefi Halid Tuwaijri, eski Maliye Bakanı İbrahim El-Assaf, Suudi Arabistan İletişim Şirketleri eski başkanı Suud El-Dawish, Suudi Arabistan Havayolları eski başkanı Halid el-Malham, Kraliyet kutlamaları ve organizasyonu eski şefi Muhammed El-Tobaishi ve iş adamları; El Velid Al-İbrahim, Muhammed Hüseyin El-Hamudi, Bakr bin Ladin.

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, kısa bir süre önce 'ılımlı İslam' çıkışı ile dikkati çekmişti. Yolsuzlukla mücadele komisyonunun kurulması ve eski bakanların gözaltına alınmasında Muhammed bin Selman'ın büyük etkisi var. Selman, kurulan komisyonun başında görev yapıyor.


#Suudi Arabistan
#Operasyon
6 yıl önce