|

Tahran'dan Charlie tepkisi

Fransa’nın Tahran Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden mizah dergisi Charlie Hebdo’yu protesto etti

Yeni Şafak
17:24 - 19/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 19/01/2015 Pazartesi
AA
Hazreti Muhammed’e hakaret eden dergiyi protesto eden eylemciler farklı dillerde “Hz. Muhammed’i seviyorum” yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, “Fransa ve Siyonizm'e ölüm!”, “Utan Fransa!” “Amerikalı İŞID’e ölüm!”, “Fransa Büyükelçisi gönderilsin!”, “Fransa ve Siyonizme ölüm!”, “Utan Fransa!”, “Amerikalı İŞID’e ölüm!” “Lebbeyk Ya Muhammed!”, “Hüseyin şiarımız, şehadet iftiharımızdır!” sloganları attı.


Göstericilerden bazıları ise İsrail’in dün Golan Tepeleri’ne düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren üst düzey Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye’nin oğlu Cihad Muğniye’nin fotoğraflarını taşıdı.


Fransa ve İsrail bayraklarını ateşe veren göstericiler, Fransa Büyükelçiliğinin bulunduğu caddedeki sokaklardan birinin adını simgesel olarak “Muhammed Resulullah” olarak değiştirdi.


Gösteriye katılan Milletvekili Ahmet Tevekküli, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının “Kurgudan ibaret olduğunu ve Mossad ile CIA ajanları tarafından gerçekleştirildiğini” savundu. Tevekküli ayrıca İran Dışişleri Bakanlığını Fransa’ya gereken cevabı vermemekle eleştirdi.
#Charlie Hebdo
#Protesto
#Fransa'nın Tahran Büyükelçiliği
9 yıl önce