|

Taliban Kunduz'a yeniden saldırdı

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentine tekrar saldıran Taliban militanları bazı kontrol noktaları ile polis karakollarını hedef aldı.

Yeni Şafak
15:51 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 12:54 - 6/10/2015 Salı
AA

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kenti yeniden Taliban militanlarının saldırısına uğradı. Motosikletlerle kente girdikleri bildirilen Taliban üyelerinin polis karakollarını ve güvenlik güçlerini hedef aldığı belirtildi.



Kunduz Valisi Hamdullah Danişi, silahlı Taliban militanlarının doğrudan güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmek yerine yeni taktikler deneyerek motosikletlerle kente girdiklerini ve uzaktan güvenlik güçleri ile polis merkezlerine ateş açtıklarını söyledi.



Bunun yeni bir taktik olduğunu belirten Vali, "Kontrol noktalarındaki asker ve polise ateş açarak hemen halkın arasına karışıyorlar. Böylece istikrarsız bir ortam yaratarak halk arasında korku ve endişeye neden oluyorlar" dedi.



8 Taliban militanı öldürüldü


Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sıddık Sıddıki, Kunduz'da yaşanan çatışmalar sırasında en az 8 Taliban üyesinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.



Kunduz Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Server Hüseyni de yaptığı açıklamada, "Taliban üyeleri gece kente girip polis karakollarına ve bazı devlet dairelerine saldırdı. Bazı silahlı kişiler de kent merkezinde güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi, çatışmalar bazı noktalarda hala devam ediyor" diye konuştu.



Konuyla ilgili açıklama da bulunan Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Devlet Veziri de, Kunduz, Tahhar ve Badahşan'daki çatışmalar başta olmak üzere ülke genelinde 20 vilayette operasyonların sürdüğünü aktardı.



Dokuz gündür devam eden çatışmalar nedeniyle Kunduz'da gıda maddeleri, ilaç ve tıbbi malzeme stokları tükenme noktasına geldiği belirtilirken, ekmek fiyatlarının 5 katına çıktığı, kentteki elektrik ve su şebekelerinin militanlarca tahrip edilmesi nedeniyle de halka elektrik ve su verilemediği ifade ediliyor.



Taliban'ın geçtiğimiz pazartesi günü ele geçirdiği kent, Afgan güvenlik güçleri tarafından perşembe gün tekrar geri alınmasının ardından silahlı unsurlara yönelik temizlik çalışmalarının devam ettiği bildiriliyor.

#Afganistan
#Kunduz
#Taliban
#saldırı
9 yıl önce