|

Terör kapısı

IKBY'nin Bağdat hükümetinin kapatın talimatına rağmen açık tuttuğu Suriye-Irak sınırındaki Semalka Kapısı PKK/PYD/YPG’nin nefes aldığı "terör koridoruna" döndü. Afrin’deki teröristler bu kapıyı kullanarak militan ve lojistik destek alıyor. ABD’nin PYD’ye ulaştırdığı 5 bin TIR silah yardımının da bu kapıdan geçirildiği biliniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 16:22 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
ABD’nin PYD’ye ulaştırdığı 5 bin TIR silah yardımının da bu kapıdan geçirildiği
ABD’nin PYD’ye ulaştırdığı 5 bin TIR silah yardımının da bu kapıdan geçirildiği

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eylüldeki gayrı meşru referandumu sonrasında sınır kapılarının kontrolünün kendilerine devredilmesini isteyen merkezi hükümete rağmen Suriye-Irak sınırındaki Semalka Sınır Kapısı’nı açık tutuyor. IKBY’nin Bağdat’a devretmediği sınır kapısı Zeytin Dalı Harekatı sırasında PKK/PYD/YPG’nin nefes aldığı “terör” koridoruna döndü.

O TIRLAR BU KAPIDAN

Kapıdan PKK/PYD’li teröristlere silah ve militan takviyesi yapılıyor. Amerika’nın terör örgütüne gönderdiği 5 bin TIR’lık silah ve zırhlı araç sevkiyatının da bu kapıdan yapıldığı bilinirken, ABD’li askeri yetkililerin de bu sınır kapısını kullanarak bölgeye geçtiği belirtiliyor. Ayrıca Irak’taki terör odakları da Semalka Kapısı’nı kullanarak Afrin’deki yandaşlarına militan ve lojistik sağlıyor.


KUZEY IRAK HEYETİ AFRİN’DE

Son olarak IKBY Parlamento üyelerinde oluşan bir heyet Semalka Sınır Kapısı’ndan geçerek Afrin’e kadar ulaştı. Afrin’e giden heyet içerisinde KDP Parlamenteri Elî Halo, YNK Parlamenteri Ebas Fetah, Goran Hareketi Parlamenteri Şêrko Heme Emîn, Yekgirtû Parlamenteri Suhrab Mikaîl ve Komünist Partisi (Şuî) Parlamenteri Ebu Karwan’i yer aldı. Sınırı geçerek Afrin’e kadar ulaşan heyet adına konuşan Barzani’nin Partisi KDP’nin üyesi Eli Halo teröristlere övgü yağdırdı. Afrin’de yaşananları takip ettiklerini söyleyen Halo, Türk ordusu için “işgalci” tanımlamasını kullanarak büyük bir hadsizliğe imza attı.


YASA DIŞI AÇIK TUTULUYOR

Semalka sınır kapısının kontrolü Suriye kısmında PYD, Irak kısmında ise IKBY tarafından kontrol ediliyor. IKBY’nin yasadışı referandumu sonrası Bağdat yönetimi sınır kapılarının devrini istemişti. Sınır kapısı yakınlarında Irak bölgesel yönetimi ile Peşmerge arasında çatışmalar da yaşanmıştı. Bu çatışmalar sırasında da PKK militanları Peşmergeye destek olmuştu. IKBY, merkezi yönetimin kararına rağmen yasadışı şekilde kapıyı açık tutuyor. IKBY meclisi Türkiye’nin Zeytin Dalı harektanın başlamasında sonra da Semalka Sınır Kapısının 24 saat açık tutulması ve insani yardım kılıfı ile terör örgütüne destek gönderilmesine karar vermişti.


Salih Müslim kırmızı listede

İçişleri Bakanlığının terör listesi güncellendi. Kırmızı listeye terör örgütü PYD elebaşı Salih Müslim’in ismi ilk kez eklendi. Müslim'in yakalanmasına yardımcı olana 4 milyon lira ödül verilecek. Daha önce yeşil listede olan terör örgütü THKP-C Acilciler grubunun elebaşı Mihraç Ural da kırmızı listeye yükseltildi. İsmi listeye eklenenler arasında Sabancı suikastının faili DHKP/C terör örgütü mensubu Fehriye Erdal da yer aldı. Mavi kategoride aranan Erdal için belirlenen ödül miktarı 1.5 milyon TL oldu.

#Irak
#Barzani
#Terör
6 yıl önce