|

Times: Erdoğan YPG-PKK konusunda haklı

İngiliz Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YPG konusunda haklı olduğunu vurguladı. Gazetede yer alan analizde, "Ortadoğu'nun en garip işbirliği kapitalist ABD ile Marksist YPG arasında. Ayrıca YPG ile PKK arasında bir fark yok" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak
09:52 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:23 - 10/01/2019 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşması.

İngiliz gazetesi Times’ın internet sitesindeki analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a YPG konusunda hak veriliyor. PKK ile YPG'nin bir farkının olmadığının vurgulandığı haber, Orta Doğu muhabiri Richard Spencer’ın imzasını taşıyor. Spencer, “Bir yanda dünyanın önde gelen kapitalist gücü olan, NATO’nun ve Batı ittifakının lideri ABD var. Diğer yanda ise ideolojisi, modası geçmiş Marksizm ile Murray Bookchin adlı az tanınan bir anarşist felsefecinin inancı arasında gidip gelen bir grubu olan YPG var” diyor.


Erdoğan haklı

Spencer, “YPG’nin Suriye’nin önde gelen Kürt askeri gücü olmasının bir nedeni var. Zira Esed rejimi hiçbir zaman Kürtlerin özerklik arzularına müsamaha göstermedi. Bir dönem, Türkiye’nin güneydoğusunda savaşan Kürt gerilla grubu PKK’yı desteklemenin de çıkarına olduğunu düşündü. Bu durum Suriye ile Türkiye arasında 1990’lı yıllardaki yakınlaşma ile değişse de PKK’ya Suriye’de destek vardı. PKK, iç savaşın kaosu içinde kendisini siyasi ve askeri olarak kabul ettirme imkanı buldu. PKK daha sonra IŞİD karşısında geri çekildi” ifadesini kullanıyor.

Times muhabiri PKK ile YPG arasında fark olmadığını ve ABD’nin esasında kendisinin “terörist” olarak nitelendirdiği bir örgüte yardım ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haklı olduğunu yazmış. “Sayın Trump’ın Suriye’den çekilme kararı, YPG’nin terki anlamına geliyor. Bu nedenle YPG liderleri, kendilerini bir Türk saldırısından koruyacak bir anlaşma için aniden Şam’a gittiler” diyor.

#Times
#Erdoğan
#YPG
#PKK
5 yıl önce