|

Tony Blair'e yeni görev

2007 yılından bu yana yürüttüğü Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği görevinden istifa eden İngiltere'nin eski Başbakanı Blair, Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi'nin başkanlığına getirilecek.

Yeni Şafak
14:02 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:05 - 4/06/2015 Perşembe
AA

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in, Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi'nin (ECTR) başkanlığına getirileceği açıklandı.



Blair'in Avrupa'daki ırkçılık ve Yahudi karşıtlığıyla mücadele eden konseydeki yeni göreviyle ilgili maaş almayacağı, ancak başkanı olduğu vakfa konseyden yıllık bağış yapılacağı bildirildi.



Polonya'nın eski Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski'den bu görevi devralacak Blair, İspanya'nın eski Başbakanı Jose Maria Aznar ve İsveç'in eski Başbakanı Goran Persson'ın da bulunduğu kurula başkanlık edecek.



Times gazetesinde yer alan makalesiyle konseyin başına geleceğini duyuran Blair, "Önyargı ve ırkçılık hiçbir zaman son bulmuyor. Yahudi karşıtlığı sadece Yahudilerin sorunu değildir, tüm toplumları etkilemektedir" ifadelerine yer verdi.



Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi, danışma ve düşünce kuruluşu olarak biliniyor. Konsey, Avrupa ülkelerine, yasalarında ırkçılık ve Yahudi karşıtlığıyla ilgili doğru tanımlamalar yapmaları ve Yahudi soykırımını inkar etmenin suç sayılması yönünde çağrıda bulunarak, bu yönde kampanyalar yürütüyor.



Blair'in geçen ay, 2007 yılından bu yana yürüttüğü Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği görevinden ayrılacağı açıklanmıştı. Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği, İsrail-Filistin sorununda arabuluculuk yapan kuruluş olarak biliniyor.



2003 yılında Irak'ın işgali sırasındaki rolü nedeniyle eleştirilen 62 yaşındaki Tony Blair, 1997-2007 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapmıştı.

#Tony Blair
#Avrupa Hoşgörü ve Uzlaşma Konseyi
#İngiltere
9 yıl önce