|

Trablus'ta silahlı çatışma: 9 ölü

Libya'nın başkenti Trablus'ta Mitiga havaalanı yakınlarındaki silahlı karşıt gruplar arasındaki çatışmalarda en az dokuz kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
14:35 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:41 - 15/01/2018 Pazartesi
Reuters
Arşiv
Arşiv

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı'nda Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı "Caydırıcı Güç" adlı birim ile Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Emiyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uluslararası Mitiga Havaalanı güvenliğinden sorumlu UMH'ye bağlı "Caydırıcı Güç" (Kuvvatu'r-Rad'ı) ile havaalanının kontrolünü ele geçirmeye çalışan Tacura bölgesinden Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı silahlı bir grup arasında çatışma çıktı.


Mitiga Havalimanı'nda tüm uçuşları iptal eden çatışmada ağır silahların kullanıldığı bildirilirken, silah sesleri Trablus merkezinden duyuldu, çatışmada en az dokuz can kaybı, 30 yaralı var ve havalimanının tahliye edildiği belirtiliyor.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmaların hala devam ettiği kaydedildi.

Uçuşlar durduruldu

Uluslararası Mitiga Havaalanı ve çevresinde devam eden çatışmalar nedeniyle uçuş trafiğinin durdurulduğu, havaalanı çalışanları ile yolcuların tahliye edildiğini belirtildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı yakınındaki El-Gararat bölgesinde 16 Ekim 2017'de de çatışmalar yaşanmış, olaylar nedeniyle iptal edilen uçak seferleri çatışmaların durmasının ardından ancak iki gün sonra yapılabilmişti.

#Libya
#Çatışma
6 yıl önce