|

Diyarbakır'da PKK'ya darbe

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 22'si tutuklandı.

Yeni Şafak
19:19 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 16:22 - 14/06/2015 Pazar
AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nden yapılan açıklamada, 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Ziya Gökalp Müzesi ile banka ve PTT şubelerinin yağmalanması, sözde ''asayiş, uyuşturucu, fuhuş operasyonu" adı altında vatandaşların üstlerinin aranması, güvenlik güçlerine bombalı ve silahlı saldırı eylemlerine karıştıkları tespit edilen ve terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten şahıslara yönelik 8 Mayıs 2015'te yapılan çalışmada 1'i suça sürüklenen çocuk olmak üzere 15 kişinin yakalandığı anımsatıldı.



Suça sürüklenen çocuğun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, diğer 14 şüpheli şahsın tutuklandığı kaydedildi.



Açıklamada, aynı soruşturma kapsamında Sur İlçesinde terör örgütü mensupları tarafından çeşitli tarihlerde örgütsel suç işledikleri değerlendirilen 16 şüpheli şahsın yakalanması için önceki gün 16 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Ö.D, M.T, Y.A, A.B, A.B, O.K, B.A, Ş.K. ve Ş.A'nın gözaltına alındığı bildirildi.



Bir tabancanın da ele geçirildiği operasyonda yakalanan şahıslardan biri serbest bırakılırken, 8 kişi "nitelikli yağma ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.




#Diyarbakır
#PKK
#terör örgütü
9 yıl önce