|

Trump: Fransa sokaklarındakiler beni istiyorlar

ABD Başkanı Trump, Fransa'daki gösterilerle ilgili açıklama yaptı. Trump, "Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa'nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. 'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:59 - 8/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:11 - 9/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Trump Fransa'daki gösterilerle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, "Paris Anlaşması, Paris için pek de işe yaramıyor. Fransa'nın her yerinde protesto ve kargaşa var. İnsanlar doğayı koruma önlemi olarak üçüncü dünya ülkelerine büyük meblağlar ödemek istemiyor. 'Trump'ı istiyoruz' naraları atıyorlar. Fransa'yı seviyorum" paylaşımında bulundu.


Paris'te sarı yeleklilerin eylemleri ağırlıklı olarak Zafer Takı çevresi ve Şanzelize Caddesi'nde sürüyor. Polis, birçok noktada göstericileri biber gazı ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Polisin attığı gaz kapsüllerini alan eylemciler ise bunları polise atıyor. Polis ve eylemciler arasındaki 'gaz kapsülü' uzaklaştırma anları ise ilginç görüntüler oluşturuyor. Yaşanan socak gelişmeleri Demirören Haber Ajansı ekipleri birçok noktada takip ediyor. Şu ana kadar olaylarda 500'e yakın göstericinin gözaltına alındığı belirtiliyor.




#Fransa
#Paris
#Sarı Yelekliler
#Gösteri
5 yıl önce