|

Trump'ın doktoru: 200 yaşına kadar yaşayabilir

ABD Başkanı Trump'ın akıl ve fiziksel sağlık kontrolünün sonuçlarını Beyaz Saray doktoru Donanma Tuğamirali Ronny Jackson, "Genel sağlığı harika. Başkan'a son 20 yılda daha sağlıklı beslenseydi 200 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledim" dedi.

Yeni Şafak
10:12 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:48 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump (Fotoğraf: Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump (Fotoğraf: Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlığını kontrol eden Donanma Tuğamirali doktor Ronny Jackson, Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında ABD Başkanı'nın görev yapmasını engelleyebilecek fiziksel ya da zihinsel bir rahatsızlığının bulunmadığını duyurdu.

McDonald's ürünlerine ve Diet Kola'ya olan zaafı bilinen ve golf oynasa da düzenli olarak egzersiz yapmayan Trump'ın fiziksel ve zihinsel sağlığı konusunda ABD ve dünya kamuoyunda son dönemde oldukça olumsuz yorumlar yapılıyordu.

Dr. Jackson on how the president can eat McDonalds and drink Diet Cokes and still be healthy: "It's called genetics. I don't know. Some people have great genetics. I told the president if he had a healthier diet over the last 20 years he might live to be 200." pic.twitter.com/KjWZZTTMIR

Bu yorumlar Başkan'ın Beyaz Saray içindeki yaşantısına kapı aralayan ve 2017 sonunda piyasaya çıkan Michael Wolff imzalı 'Gazap ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı'nın İçinden' adlı kitaptaki iddialar nedeniyle daha da artmıştı.

'TRUMP HARİKA GENLERE SAHİP'

Gazetecilerin sağlıksız beslenmesine rağmen 71 yaşındaki Trump'ın nasıl sağlıklı kalabildiği yönündeki sorularını yanıtlayan doktor Jackson "Buna genetik denir. Bazı insanlar harika genlere sahiptir. Başkan'a son 20 yılda eğer daha sağlıklı beslenseydi 200 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledim. Ama sorunuzun yanıtı harika genlere sahip olduğu ve Tanrı'nın onu bu şekilde yarattığı" yanıtını verdi.

#ABD
#Donald Trump
#Beyaz Saray
6 yıl önce