|

Cinayet silahı kesme şeker

‘Şeker komasına girdi’ denilen uyuşturucu baronu Mehmet Ali Yaprak’ın, zorla şeker yedirilerek öldürüldüğüne dair ifade ve belgeler 10 yıl sonra savcılık kayıtlarına geçti. Yaprak'la aynı koğuşta yatan Faysal Akın, Küçük bağlantılı mafya lideri Eyüp Kocakaya ile cinayet karşılığında 2,5 milyon dolara anlaştığını itiraf etti

Cihat Arpacık
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 22/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bir dönemin ünlü uyuşturucu baronu Mehmet Ali Yaprak’ın ölümü üzerindeki sis perdesi dağıldı. Adı Susurluk Çetesi’yle birlikte de anılan Captagon Kralı Mehmet Ali Yaprak, 2004'te Kartal Cezaevi’nde ölü bulunmuştu. Ölüm nedeninin “şeker koması” olduğu iddia edilen Yaprak’ın aslında çok konuşulacak bir yöntemle öldürüldüğü savcılık kayıtlarına geçti. Yaprak cinayeti, ölümden 10 yıl sonra, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmalarıyla yeni bir boyut kazandı.


CEZAEVİ REVİRİNDE GÖRÜŞTÜLER


Maltepe Cezaevi’nde bulunan Faysal Akın, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Yaprak cinayetiyle ilgili ilginç iddialar ortaya attı. İddiaya göre Akın 2002'de Bayrampaşa Cezaevi’nde yatarken, aynı cezaevinde kalan suç örgütü yöneticisi Eyüp Kocakaya’nın yeğeni Hasip Yıldırım’ın kullandığı bir cep telefonuyla Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le görüştü. Küçük, Akın’a telefonda hasta numarası yaprak revire çıkmasını istedi. Talimatı yerine getiren Akın'ı bir süre sonra Küçük, bir üsteğmen ve sivil giyimli bir şahısla revirde ziyaret etti. Akın, ifadesinde kendisinden dönemin İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in öldürülmesi istendiğini ancak reddettiğini söyledi.


MİLYON DOLARLIK CİNAYET SİPARİŞİ


Bu arada teklifi reddedilen Küçük, Kartal Cezaevi Müdürü’yle görüşerek Akın’ın naklini Bayrampaşa'dan Kartal Cezaevi’ne aldırdı. Akın’a bu kez yeni bir hedef gösterildi. O isim ünlü uyuşturucu baronu Mehmet Ali Yaprak’tı. Akın, Veli Küçük bağlantılı mafya lideri Eyüp Kocakaya ile Yaprak’ı öldürmesi karşılığında 2.5 milyon dolara anlaştı. Yaprak, revirde öldürülecekti. Önce Yaprak’ın koğuşu değiştirildi, ardından katil o koğuşa verildi. 2004 Ocak ayında Akın, aldığı cinayet siparişini bizzat yerine getirdi.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Akın’ın banka hesaplarını mercek altına aldı. Hesaplarda 2003'te bankaya yatan 30 bin dolarla karşılaşıldı. Parayı yatıran şahıs cezaevinde bulunan ve Akın’ı Küçük’le görüştüren Hasip Yıldırım’ın akrabasıydı.

Bana fiyatımı sordu sinirlendim 


Cinayet 2004 yılının Ocak ayında işlendi. Bir gece Faysal Akın, ileri derecede şeker hastası olan Yaprak’ın yatağının başına gitti ve ona bir kutu küp şeker ve bir bardak su uzatarak tehditle şekerleri yemesini sağladı. Akın ifadesinde, “Bana fiyatımı sordu. Ben de sinirlendim. Boğazını tutarak şeker ve suyun biteceğini söyledim. Direnemedi, şekerden avuç avuç alarak yuttu ve suyu içti. Bir kutu küp şekerin dörtte birinden fazlasını yedi ve yatağına geçti” ifadelerini kullandı. Husumetin nedeni soruşturma sonucu ortaya çıktı. Ö.C. isimli bir şahsın Gebze’deki fabrikasında üretilen 6,5 milyon adet Captagon uyuşturucu tespit eden Küçük ve adamlarının haraç istediği tespit edildi. Hapların gerçek sahibinin Yaprak olduğu ortaya çıkınca bu kez haraç Yaprak’tan istendi. Ancak Yaprak haraç vermeyi reddeti. Veli Küçük’ün bu nedenle Yaprak’a husumet beslediği ve fabrikayı ele geçirmeye çalıştığı soruşturma dosyasına yansıdı.


Azmettirici Veli Küçük


Cumhuriyet Savcısı Erdinç Bayhan ile İstanbul Organize Şube cinayet dosyasını tamamladı. Dosya, şimdi cinayetin işlendiği bölgeye yani Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gönderilecek. Dosyanın şüphelileri arasında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün yanısıra suç örgütü üyeleri Eyüp Kocakaya, Habip Yıldırım, katil Faysal Akın ile dönemin Bayrampaşa Cezaevi Müdürü Bahtişan Er de bulunuyor.


İlk cinayet siparişinde hedef Engin’di


Veli Küçük’ün cezaevinde bulunan Faysal Akın’a öldürmesi için teklif götürdüğü ilk hedef dönemin İstanbul DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’di. Akın, dışarıda güvendiği bir adamını cinayet işlemeye azmettirecek bunun karşılığında ise 30 bin doları bankaya yatmak üzere 100 bin dolar alacaktı. Öldürülmesi istenen şahsın Engin olduğunu son anda öğrenen Akın, cinayeti işlemek istemediğini söyleyerek parayı iade edeceğini söyledi. Ancak çete Akın’ı Küçük’le görüştüren Hasip Yıldırım’ın akrabasının 2003'te gönderdiği parayı geri almadı ve “başka bir işten düşeriz” cevabı verdi. Başka iş ise Mehmet Ali Yaprak’ın ölümü olarak tam 10 yıl sonra kayıtlara geçti. 

#Mehmet Ali Yaprak
#Faysal Akın
#Veli Küçük
#Küp şeker cinayeti
9 yıl önce