|

Türk bayrağından rahatsız oldular!

Gazze sınırındaki gösterilerde Türk bayrağı açtıktan sonra vurulan ama bayrağı elinden bırakmayan Filistinli Emin Selim, İsrail askerlerinin Türk bayrağını kasıtlı olarak hedef aldığını söyledi. Türkiye’nin Filistin’e desteğine bir teşekkür nişanesi olarak Türk bayrağı taşıdığını anlatan Filistinli genç, “Aynı zamanda 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı Erdoğan’ı kutlamak istedim. Çünkü bu lider geçen yıllar boyunca hep yanımızda durdu, destek oldu” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 01:40 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Filistinli genç Emin Selim, o gün yaşadıklarını anlattı.
Filistinli genç Emin Selim, o gün yaşadıklarını anlattı.

Gazze sınırındaki gösteriler sırasında Türk bayrağı açtıktan sonra İsrail askerlerince vurularak yaralanan ve buna rağmen bayrağı elinden düşürmeyen Filistinli genç Emin Selim, o gün yaşadıklarını anlattı. Salı günü yapılan gösterilerde Türkiye’nin Filistin’e desteğine bir teşekkür nişanesi olarak daha önce de yaptığı gibi Türk bayrağı taşıdığını anlatan Selim, “Türk bayrağı kaldırarak, Türkiye’ye Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istedim” dedi. Filistinli genç, İsrail askerlerinin 12 yıldır kuşatma altındaki Gazze’de Türk bayrağının dalgalanmasından rahatsız oldukları için kendisine ateş ettiğini söyledi.

ERDOĞAN’IN DURUŞUNDAN RAHATSIZ OLUYORLAR

Selim, “İsrail askerleri bu bayrağı kasıtlı olarak hedef aldı. Çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkıyla birlikte kahramanca duruşundan rahatsız oluyorlar” dedi. Gazze sınırında yaşanan olaylarda Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterini ilk defa taşımadığını söyleyen Selim, “Bayrağı kaldırmakla aynı zamanda 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı Erdoğan’ı kutlamak istedim. Çünkü bu lider geçen yıllar boyunca hep yanımızda durdu, destek oldu, bize yardımcı oldu” diye konuştu.


DAHA ÖNCEKİ GÖSTERİLERDE 3 KEZ YARALANDIM

Gazze sınırında Türk bayrağı açtıktan sonra İsrail askerlerince hedef alınan Selim, sol ayağında meydana gelen kırıklar nedeniyle yatağa düştü. Ancak bu ilk değildi. Filistinli genç 30 Mart’tan bu yana devam eden gösterilerde daha önce de 3 kez yaralandığını söyledi. İlk kez İsrail’in 14 Mayıs’ta gerçekleştirdiği büyük katliam sırasında yaralandığını belirten Selim, yaklaşık üç hafta önce yine sol ayağına gelen şarapnel parçasıyla ikinci kez, birkaç gün önce de İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün kafasına çarpmasıyla üçüncü kez yaralandığını anlattı.

ANNEM ŞEHİTLERİN ACISINA DAYANAMADI

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ndeki katliam günü olarak anılan ve ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açtığı gün olan 14 Mayıs’ı unutamadığını belirten Emin Selim, o gün yapılan gösterilerde 60 Filistinlinin şehit olduğunu hatırlattı. Selim, kendisinin de 14 Mayıs sabahı annesiyle vedalaşarak evinden çıktığını ve şehit ya da yaralı olarak dönerse annesine ağlamaması nasihatinde bulunduğunu söyledi. Ancak Selim, yaralı döndüğü evinde annesini bir daha göremedi. Çünkü kendi ifadesiyle, annesinin kalbi şehitlerin acısına daha fazla dayanamadı ve Selim o gün en yakınını kaybetti.

  • Gösterilere katılmaya devam edeceğim
  • “Gösterilere katılan tüm gençler annemin evlatlarıydı. Ancak artık annemin vefatından sonra vatanımdan başka annem yok” diyen Emin Selim, yaralı olmasına rağmen cuma günü yeniden Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılmaya hazırlanıyor. Bu cuma düzenlenecek gösterilere önüne Türk bayrağı, arkasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını bastırdığı kırmızı tişörtüyle katılmayı planlayan Türkiye sevdalısı Selim, “İsrail’in mermileri, Filistin halkını korkutamaz ve dönüş hakkı talebinden alıkoyamaz” dedi.
#Filistin
#Türk bayrağı
#Emin Selim
6 yıl önce