|

Türk medyası da '3 Charlie'yi oynadı

Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen 3 Müslüman gence Batı medyası sessiz kalırken, Türkiye'den de bazı gazeteler de "3 maymunu" oynadı. Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısından sonra "ortak duruş" sergileyen Hürriyet, Cumhuriyet, Taraf, Birgün ve Bugün 3 Müslüman'ın katledilmesini haber değeri olarak görmeyip, birinci sayfadan görmedi. Zaman ve El Cezire Türk ise dün saldırıyı, "ABD'de üç kişi öldürüldü" şeklinde görünce tepki çekmişti.

10:29 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:08 - 12/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinde aynı aileden 3 Müslüman genç uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Öldürülen Müslüman gençlere Batı medyası sessiz kaldı. BBC, Fox ve CNN başta olmak üzere uluslararası medya kuruluşlarının cinayete yer vermemesi tepkiyle karşılanırken, Türkiye'den de bazı gazeteler "3 maymunu" oynayıp katliama sessiz kaldı.

 

Fransa'daki Charlie Hebdo baskınında sonra, adeta ortak duruş sergileyip, sayfalarını Müslümanları hedef alan bu saldırıya ayıranö, Hürriyet, Bugün, Cumhuriyet, Birgün e Taraf, ABD'de 3 Müslüman'ın ırkçı saldırı sonucu öldürülmesini haber değeri olarak görmeyip birinci sayfalarını bu habere kapattı.


Müslüman vurulunca haber olmuyor


Öldürülen 3 Müslüman gence sayfasından yer açmayan Hürriyet sür manşetine ise sadece Avusturalyalıların gündeminde olan magazin haberini taşıdı. Hürriyet, ülkeyi Eurovision'da Kylie Minogue'nin temsil etmesi için başlatılan kampanyayı manşetine taşmayı tercih etti.


El Cezire saatlerce "3 kişi öldü" dedi


Sözde İslam dünyasının sesi olan Al Jazeera Türk ise, öldürülen 3 Müslüman genç haberini dün "ABD'de 3 kişi öldürüldü" şeklinde paylaştı. Zaman gazetesi de dün saldırıyı internet sitesinden "ABD'de 3 kişi evinde vurularak öldürüldü"  şeklinde duyurdu.

#batı medyası
#türk medyası
#abd saldırı
#3 müslüman genç öldürüldü
9 yıl önce