|

Türkiye’ye duacıyız

Afrin ilçe merkezinde sivillerin terör örgütünün baskıları sonucu günlerdir yaşadığı tedirginlik yerini sevince bıraktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:09 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrinliler, yer yer kutlamaların yapıldığı ilçede terörün gölgesinde yıllardan beri yaşadıkları sıkıntıları anlattı.
Afrinliler, yer yer kutlamaların yapıldığı ilçede terörün gölgesinde yıllardan beri yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Güvenlik güçlerini büyük bir mutlulukla karşılayan ve dua eden Afrinliler, yer yer kutlamaların yapıldığı ilçede terörün gölgesinde yıllardan beri yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Mehmetçik ve ÖSO birliklerine minnettarlıklarını ifade eden halk, Fırat Kalkanı bölgesinde sağlanan huzurun kendi topraklarında da bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyor. Afrinli 44 yaşındaki esnaf Zeynel Abidin Kazan, Türk askerinin gelmesi için dua ettiklerini, kabul olduğu için Allah’a şükrettiklerini söyledi. PKK’lı teröristlerin TSK’ya karşı direnemeyeceğini anlayınca silahlarını araçlara yükleyerek birkaç gün önce ilçeden kaçtığını belirten Kazan, “3-4 gün önce teröristlerin bazı silahları araçlara yüklediğini gördük, üzerlerini kapattılar. Münbiç tarafına ya da Cezire’ye gittiklerini düşünüyoruz. Son günlerde zaten sayıları azalmıştı. Türkiye’ye çok şey borçluyuz, teşekkürler” dedi.

DAHA GÜZEL OLACAK

60 yaşındaki Ali İmceddemi ise büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlatarak şunları kaydetti: “İnşallah bundan sonra her şey daha iyi olacak, buna inanıyoruz. Teröristlerin 4 gün önce kenti terk ettiklerini gördük, Münbiç’e gittiklerini düşünüyoruz. Açıkçası nereye gittiklerinin önemi yok, önemli olan özgürlüğe kavuşmamız. Allah Türkiye’den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Teröristler bize çok zulmetti. İnsanların şehrin dışına çıkmasına izin vermediler. İnşallah ilçemiz en kısa sürede eski günlerine döner, başka bölgelerde olan komşularımız da bir an önce geri gelmeli.”


#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#PKK
#PYD
6 yıl önce