|

Üçlü zirveden ortaklık çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile Moskova’da görüştü. Moskova'daki Suriye toplantısında üçlü zirve de gerçekleştirildi. Zirveden ortak deklarasyonun kabulü çıktı.

Yeni Şafak
15:05 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:09 - 28/04/2018 Cumartesi
IHA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskova'da.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskova'da.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın başkenti Moskova’da İran Dışişleri Bakanı Muahmmed Cevad Zarif ile görüştü.

İki liderin Türkiye-İran ekonomik ve turizm işbirliği, Suriye’deki durum başta olmak üzere bölgesel konuları ele aldığı kaydedildi.

Üçlü zirve yapılda

Moskova'daki Suriye toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif katıldı.

Masada Suriye'de sahadaki durum ve siyasi geçiş süreci ile ilgili gelinen son nokta var. Bunun yanı sıra, Astana çerçevesinde ele alınan güven artırıcı önlemler de görüşüldü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasındaki üçlü toplantı başladı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Lavrov, Suriye'de normalleşme için Astana formatı kapsamında acil olarak kolektif önlemler almaları gerektiğini belirtti.

Üç bakan son olarak 15 Mart'ta Astana'da Suriye konulu toplantıda bir araya gelmişti.O toplantıda Astana süreci kapsamında oluşturulan gerilimi azaltma bölgeleri uygulamasının devam etmesine karar verilmişti.


#Moskova
#İran
#Türkiye
6 yıl önce