|

Ukrayna'da çok uluslu askeri tatbikat

Ukrayna'da "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" tatbikatına 8 ülkenin askeri birlikleri katılacak

Yeni Şafak
00:33 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 21:43 - 9/07/2015 Perşembe
AA

Ukrayna'da ABD ve İngiltere silahlı kuvvetlerinin de katılacağı "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" çok uluslu askeri tatbikatı düzenlenecek.



Ukrayna Savunma Bakanlığının Avrupa Entegrasyonu'ndan Sorumlu Yardımcısı İgor Dolgov, 20-31 Temmuz tarihleri arasında ülkenin batısında bulunan Lviv kenti yakınlarındaki Yavoriv askeri poligonunda, Ukrayna, ABD, İngiltere, Polonya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Litvanya'dan askeri birliklerin katılacağı "Saber Guardian/Rapid Trident - 2015" çok uluslu ortak askeri tatbikatın düzenleneceğini belirtti.



Dolgov, söz konusu askeri tatbikata Ukrayna'nın 800 asker ile katılacağını kaydederken diğer ülkelerden de bir o kadar yabancı askerin katılmasının planlandığını ifade etti.



Askeri tatbikatın diğer ülkelerin askeri birlikleri ile işbirliği ve ortak çalışmaların arttırılması yönünde atılacak bir adım olduğunu kaydeden Dolgov, tatbikatı bazı yabancı askeri gözlemcilerin de izleyeceğini dile getirdi.



Lviv yakınlarında bulunan Yavoriv askeri poligonunda 15 Haziran'da "Fearless Guardian - 2015" ABD-Ukrayna ortak askeri tatbikatının ikinci etabı gerçekleştirilmişti.


#Ukrayna
#askeri tatbikat
#çok uluslu askeri tatbikat
#ABD
9 yıl önce