|

Yardımlara izin yok

Myanmar’da askerlerin Müslüman nüfusu üzerinde etnik temizlik yaptığı haberleri devam ederken, Myanmar hükümetinin krizin hüküm sürdüğü Rakhine eyaletindeki yardım operasyonlarını kendi kontrolü altına aldığı bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 00:46 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arakan'da yarım milyon insan ölüme gidiyor.
Arakan'da yarım milyon insan ölüme gidiyor.

Üst seviye yetkililer ve İnsan Hakları İzleme Komitesi, Myanmar hükümetinin bu hareketinin devamlılık kazanacağı ve milletlerarası ajanslar tarafından yürütülen yardım programlarının sona ermesinden korktuklarını söyledi. Halen Birleşmiş Milletler (BM) yardım ajansları üzerinde bir bloke bulunduğunu söyleyen BM çalışanları, bunun açlık çeken çocuklar üzerinde çok kötü etkisi olacağını söyledi. BM, Rakhine’deki Rohingya Müslümanlarının insani durumunu ‘felaket’ olarak niteledi. Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik yapılan zulümden kaçıp Bangladeş’e sığınan Rohingyalı Müslümanların sayısı da her geçen gün artıyor. Edinilen bilgiye göre, Bangladeş’e gelen sığınmacıların sayısı 450 bine ulaştı. Her gün ortalama 10-20 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş’e geliyor. Bangladeş’e gelenlerin yolcululuk sırasında oldukça zor olaylarla karşılaştığı belirtilerek yolda açlık, kaza ve diğer birçok sebepten dolayı ölen insanların sayısı da her geçen gün artıyor. Rohingyalı Müslümanlar, kaldıkları kamplarda yeterince yemek bulamadığı için günlerce aç kalıyor.Rohingyalı Müslümanların kaldığı kamplara 3-4 gün yemek ulaşamadığı belirtilirken, insanların açlıkla mücadele ettiği ifade edildi. Bangladeş'teki Tengkali’de kurulan geçici Rohingya kampında bir avuç yemek için savaşan insanların görüntüleri yürekleri burktu. Tengkali kampında 100 bin Arakanlı Müslüman’ın kaldığı belirtilirken, son 3 gündür bu kampa herhangi bir yemek ulaşmadığı kaydedildi.

  • Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan zulümden kaçarak Bangladeş’e gelen Aosi Rahman, 7 gün boyunca annesini sırtında taşıdı. Aosi, zorlu yolculuğunu “Arkamda annemi taşıyorum. Buraya kadar gelmek için dağ, nehir fark etmeksizin yürüdüm. Yaşlı annem gelmek istemedi ancak onu asla bırakıp gelemem” sözleriyle anlattı.
#Myanmar
#Arakan
#Yardım
7 yıl önce