|

Yıkım devleti

Netanyahu, sinagog baskını sonrası düğmeye bastı. “Saldırgan Filistinlilerin evleri yıkılsın” talimatını takiben, tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından vurularak öldürülen Filistinli gencin evi yerle bir edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:50 - 19/11/2014 Çarşamba
Diğer
Tel Aviv yönetimi, Kudüs’teki sinagog saldırısı sonrası “şüpheli” gördüğü Filistinlilerin evlerini yıkmak için düğmeye bastı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, sinagoga düzenledikleri saldırı sırasında polis tarafından öldürülen iki Filistinlinin evlerinin yıkılması talimatı verirken, daha önceki eylemlerle ilişkili görülen şahısların yaşadığı konutların da yıkımına başlandı. İsrail askerleri, Kudüs’te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından vurularak öldürülen Abdurrahman eş-Şeludi’nin Silvan’daki evini yerle bir etti. Eş-Şeludi (21), İsraillilere aracıyla çarpmasının ardından İsrail polisi tarafından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

‘İSRAİL ŞİDDETE İTİYOR’

Genç Filistinlinin annesi İnas eş-Şerif, “Beş çocuğumla ortada kaldık. Durumumuz çok kötü, ne yapacağız bilmiyorum” dedi. Amca Abdülkerim Eş-Şeludi ise yıkımın “siyasi” olduğunu öne sürerek, “Oğlunun cezasını ailesine ödetmek, tüm aileyi cezalandırmak hangi hukukta yer alır. İsrail’in bu yaptığı çözüm sağlamaz, insanları daha fazla şiddete iter" diye konuştu. Öte yandan Kudüs’te önceki gün Har Nof Mahallesi’ndeki bir sinagoga düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Üç ABD ve bir İngiliz vatandaşının yanı sıra bir İsrail polisi de hayatını kaybetti. Saldırgan oldukları belirtilen iki kuzen de olay yerindeki müdahale sırasında öldürülmüştü. 

MERMİLİ MÜDAHALE

Olayın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın birçok semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. Bazı Filistinliler askerlerin kullandığı plastik mermi ile yaralandı. Kudüs’ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin de Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı açıklandı.
#Netanyahu
#sinagog saldırısı
#Yıkım
9 yıl önce