|

Yunan bakan yardımcısından gayri askeri statüdeki Midilli Adası’na provokatif ziyaret

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, gayri askeri statüdeki Midilli Adası'nda bulunan Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 98. Muhafız Tugayını ziyaret etti.

09:20 - 25/12/2020 Cuma
Güncelleme: 09:26 - 25/12/2020 Cuma
Diğer
Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis.
Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis.

Yunan hükümeti ve Yunanistan ordusu yetkilileri, Türkiye’ye karşı provokatif adımlar atmayı sürdürüyor. Daha önce birçok kez gayri askeri statü konumunda bulunan adalara ziyaret gerçekleştiren Yunan yetkililer, bir kez daha benzer bir adım attı.


Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Midilli Adası'nda bulunan Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 98. Muhafız Tugayını ziyaret etti. Ordu yetkililerinden bilgi alan Stefanis, adadaki askerlerle de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi.


  • Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Aydın'ın Didim ilçesine 4-6 mil uzaklıktaki Bulamaç ve Eşek Adaları ile Lemnos'taki askeri birliklere, geçtiğimiz gün bir ziyaret gerçekleştirmişti. Yunanistan Genelkurmay Başkanı, ziyaretinde askeri birliklere teyakkuzda olma talimatı verdiğini açıklamıştı.
#yunanistan savunma bakanı yardımcısı
#alkiviadis stefanis
#midilli adası
#ziyaret
3 yıl önce