|

Yunan profesör: Türkiye'nin uydu devleti ya da sancağı olacağız

AB Liderler Zirvesi öncesi Türkiye'ye yaptırım çağrılarında bulunan Yunanistan'da Doğu Akdeniz paniği yaşanıyor. Doğu Akdeniz'de üstünlüğün Türkiye'de olduğunu söyleyen Yunanistan Askeri Akademisi Profesörü Kostas Grivas, "Türkiye en iyi durumda bizi bir uydu devlet veya en kötü durumda hayal ettikleri Neo-Osmanlı imparatorluğunun bir sancağına dönüştürmek istiyor ve şimdiden bu girişimi başlattılar" ifadelerini kullandı.

09:42 - 8/12/2020 الثلاثاء
Güncelleme: 09:48 - 8/12/2020 الثلاثاء
Yeni Şafak
Türk Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemileri.
Türk Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemileri.

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesi Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi yeniden gündemde.

Yunanistan AB'den yaptırım talep ederken, Doğu Akdeniz'in en uzun sahil şeridine sahip olan Türkiye'nin haklılığı görmezden gelinmeye çalışılıyor.

Yunan basını da Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Katıldığı canlı yayında konuşan Yunan Askeri Akademi Profesörü Kostas Grivas Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki üstünlüğünü açıklarken, "
Türkiye'nin büyük hedefleri var. Satranç tahtasında çok hırslı bir Türkiye var. Şu anda Türkiye'ye karşı çok büyük bir ulusal yenilginin eşiğindeyiz
" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BİZİ OSMANLI SANCAĞINA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR"

  • Yunan Profesör Grivas, ''Türkiye en iyi durumda bizi bir uydu devlet veya en kötü durumda hayal ettikleri
    Neo-Osmanlı imparatorluğunun bir sancağına dönüştürmek istiyor
    ve şimdiden bu girişimi başlattılar. Yunan hükümeti ise yurt dışından yardım bekliyor. Bu tamamen paranoyak bir şey.'' dedi.

#Türkiye
#Yunanistan
#Ege
#Doğu Akdeniz
٪d سنوات قبل