|

Yunanistan’dan tehlikeli şov

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Syriza milletvekilleri ve faşist Anel Partisi'ne mensup milletvekillerini de yanına alarak Türkiye’ye yakın Yunan adalarında Türkiye karşıtı gösteri yaptı. Muhalafetteki Nea Dimokratia, PASOK, POTAMİ ve Merkez Birlik partileri tehlikeli gösteriyi kınadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:59 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Syriza milletvekilleri ve faşist Anel partisine mensup milletvekillerini de yanlarına alarak Türkiye'ye yakın Yunan adalarında Türkiye karşıtı gösteri yaptı. Muhalefet partileri, bu gösteriye sert tepki gösterdi. Yunanistan'da iktidar partisi Syriza, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Anel ve faşist parti Altın Şafak (XA) Güneydoğu Ege'deki üç Yunan adasını ziyaret etti.



TÜRKİYE'YE EN YAKIN ÜÇ ADA


Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Merkez Komitesi Basın Ofisi ise ziyaret hakkında sert bir açıklama yaparak, Syriza-Anel hükümetinin faşist Altın Şafak'ı yanına alarak yaptığı bu gösterinin tehlikeli olduğunu vurguladı. Muhalafetteki Nea Dimokratia, PASOK, POTAMİ ve Merkez Birlik partileri de bu gelişmeyi “şov” olarak nitelendirdi ve hükümetin bu iç tüketime yönelik şovunda yer almayacaklarını belirterek kınadılar. Son haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan açıklamalarını fırsat bilerek, Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirmekte isteksiz duran Yunan devletinin böyle bir hamleye yöneldiği tahmin ediliyor. Yunan milletvekilerinin bu provokasyonu, Türkiye'ye en yakın üç adada yapmaları dikkat çekti.


#Yunanistan
#Syriza
#Anel Partisi
7 yıl önce