|

Engelli öğrenciye serviste darp

İstanbul’da okul servisi hostesi, “Tuvaletim geldi” diyen engelli öğrenci darp etti. Olayı fark eden aile darp raporu alarak mahkemeye başvurdu. Servis yetkilileri şikayeti geri çevirmek için aileye rüşvet teklif etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:03 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Pendik Dr. Erol Güngör İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi engelli Canerhan Y., okul servisinde darp edildi. Oğlunun darp edildiğini yüzündeki kızarıklıklardan fark eden anne Çiğdem Y., hastaneye giderek darp raporu aldı. Daha sonra da darp raporu ile mahkemeye başvurdu. Annenin şikayetçi olduğunu öğrenen servis yetkilileri ise, engelli öğrenciyi servisle okula taşımadı.

ÖZEL SERVİS TEKLİF ETTİLER

Servis yetkilileri aileyi şikayetinden geri çevirmek için rüşvet ve özel servis teklifinde bulundu. Anne Çiğdem Y., “Servis yetkilileri çalıştığım işyerine gelerek, ‘Çocuğunuzu özel servisle aldıralım. Çocuğunuzla alışveriş yapın masrafları biz karşılayalım’ teklifi yaptı. Bunu kabul etmedik. Şikayetimizi yaptık” dedi. 

OĞLUMUN EĞİTİMİ YARIM KALDI

Anne Çiğdem Y., engelli çocuğunun yarım kalan eğitimine devam etmesi için başvurduğu bütün kapıların yüzüne kapandığını söyledi. Anne Çiğdem Y.,,  bir aydır evde oturan çocuğunun tekrar eğitimine başlaması için yetkililerden yardım talep etti. Pendik Dr. Erol Güngör İlköğretim Okulu  Müdür Baş Yardımcısı Selami Yalmaz’da okul sevrisinin her gün engelli öğrenci Canerhan Yılmaz’ın evinin önüne gittiğini ancak ailenin çocuğunu servise bindirmediğini ileri sürdü. 

 
#Canerhan Y
#darp
#servis
9 yıl önce