|

E-devlet giriş - E-devlet soy ağacı sorgulama - E-devlet alt üst soy bilgisi

e-devlet soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde. Elektronik Devlet (e-devlet) resmi sayfası üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı herkes soy ağacının hiyerarşik listesine ulaşabilir. Dün gece yapılan açıklamayla e-devlet soy ağacı sorgulama ekranı tekrardan erişime açıldı. İşte e-devlet alt üst soy bilgisi öğrenme ekranı...

Yeni Şafak
12:29 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:12 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
​e-devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde.
​e-devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde.

e-devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşların kolay ve hızlı hizmet almaları için geliştirdiği e-devlet uygulmasıyla soy ağacı sorgulaması, nüfus cüzdanı kimlik bilgileri, askerlik bilgileri, vergi borçları, SGK hizmet dökümü gibi tüm bilgilere ayrıntılarıyla ulaşabilir ve dökümünü alabilir. Geçtiğimiz haftalarda erişime açılan soy ağacı sorgulama işlemi yoğun ilgi nedeniyle sistem kilitlenmesi meydana geldi ve erişim engeli getirildi. Dün gece yapılan açıklamayla e-devlet üzerinden soy ağacı sorgulama ekranı tekrardan erişime açıldı. Milyonlarca kişi merakla 1800'lü yılların başına kadar ceddini öğrenebilir. Peki e-devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? İşte e-devlet giriş ekranı...

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak paylaşımı durdurulan "alt-üst soy raporu"nun sorgulama sayfası yeniden açıldı. e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı yeniden yapılmaya başlandı.

Vatandaşlar, "
" internet sitesinden talep oluşturarak "Alt-üst soy raporu"nu öğrenebilecek.

Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "Alt-üst soy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

e-devlet soy ağacı sorgulama yapmak için T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sorgulama ekranından alt üst soy ağacı bilgisine ulaşabilir.


GÜNLÜK KOTA

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sisteme günlük kota getirileceğini aktarmıştı. Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili şunları söylemişti. “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız.”

E-DEVLET SOY AĞACINDA 1 MİLYON 500 BİN BELGE ÜRETİLDİ

"Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açıldı. Bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi. e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı. "Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu. Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

E-DEVLET DURDURULMUŞTU

"Alt-üst soy raporu" kullanıma açıldığı dakikadan gece saat 02.00'ye kadar yaklaşık 200 bin belge üretildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında yaşandı. Bu saatler arasında yaklaşık 110 bin belge alındı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, dün e-Devlet'ten alınmaya başlanan "alt-üst soy raporu"nun paylaşımının aşırı yoğunluktan dolayı geçici durdurulduğu belirtilmişti.

e-devlet alt üst soy ağacı sorgulama ekranı haberimizde. Elektronik Devlet (e-devlet) resmi sayfası üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı herkes soy ağacının hiyerarşik listesine ulaşabilir. Dün gece yapılan açıklamayla e-devlet soy ağacı sorgulama ekranı tekrardan erişime açıldı. İşte e-devlet giriş sayfası...

#​e-devlet
#​e-devlet alt üst soy ağacı sorgulama
#soy ağacı sorgulama ekranı
#e-devlet giriş
#soy ağacı
6 yıl önce