|

e-Okul 2018! e-Okul VBS ve Yönetim Bilgi Sistemi

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde yoğunluk başladı. Okullarda sınavların yapılmasıyla birlikte öğretmenler kendilerine ayrılan Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden verileri işlerken öğretmenler ve öğrenciler de sonuçları öğrenebiliyorlar. 2018 yılında MEB tarafından yenilenen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:03 - 24/05/2018 jeudi
Güncelleme: 11:06 - 24/05/2018 jeudi
Diğer
e-Okul VBS ile ilgili tüm merak edilenler Yeni Şafak'ta.
e-Okul VBS ile ilgili tüm merak edilenler Yeni Şafak'ta.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden birçok işlemi birkaç adımda doğrudan kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yazılı sonuçları, sözlü sonuçları, ders programları veya okulların sonlarına doğru veriler sisteme girildiği takdirde de takdir ve teşekkür hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri ise size ayrılan öğrenci okul numarası, T.C. kimlik numarası ve sistem tarafından doğrulama kodlarını girerek öğrenebilirsiniz.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır?

Sisteme giriş yapabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Sistemde size ayrılan kısmı doğru olarak doldurmanız gerekmektedir.

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş nasıl yapılır?

Yine aynı adres üzerinden adrese gidebilir ve Yönetim Bilgi Sistemi alanına doğru bilgileri girerek giriş yapabilirsiniz.

MEB Kelime Uygulaması Yayınlandı
Öğrencilerimiz ve velilerimiz için eğlenceli mobil bir kelime oyunu hazırladık. İndirmek için Tıklayınız
e-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

Not bilgisi: Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra kontrol edilebilir.

Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.

Haftalık ders programı: Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.

Şube not ortalaması: Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.

Bu bilgiler dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.

e-Okul şifresi nasıl değiştirilir?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz:

Başlangıç olarak, e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada, 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

#e-Okul
#e-Okul VBS
#e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
il y a 6 ans
default-profile-img