|

Ehliyet sınav yerleri öğren-MTSKS-2 2017 Ehliyet sınav tarihi

Ehliyet sınav yerlerini öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. MEB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan MTSKS sınavları hakkındaki detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Ehliyet sınav yerlerini, tarihlerini ve ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:20 - 17/05/2017 الأربعاء
Güncelleme: 00:05 - 18/05/2017 الخميس
Diğer
​Ehliyet sınav yerleri öğren-MTSKS-2 2017 Ehliyet sınav tarihi
​Ehliyet sınav yerleri öğren-MTSKS-2 2017 Ehliyet sınav tarihi

Ehliyet sınav yerleri öğrenmek için hemen tıkla. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-2) için geri sayım başladı. Sınava girecek olan sürücü adayları sınav giriş yerlerini merak ediyor.

Adayların sınava gireceği; sınav merkezi, bina ve salon bilgileri sınavdan bir hafta önce kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinin internet adresinden yayınlanacaktır. Adaylar bu adresten T.C. kimlik numaralarını veya ad ve soyadı girerek sınava giriş yerlerini öğrenebilecektir.Ayrıca, adaylar kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinden de sınav yerlerini öğrenebileceklerdir. Kurs müdürlüklerince adaylara sınav giriş yeri bildirim belgeleri düzenlenecek ve adaylara sınavdan önce dağıtılacaktır.

EHLİYET SINAV TAKVİMİ

MTSKS 2017-2 Sınavı 20 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 01 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-3 Sınavı ise 29 Temmuz 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 10 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-4 Sınavı 07 Ekim 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak. MTSKS 2017-5 Sınavı ise 23 Aralık 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak ve sınav sonuçları 04 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar ehliyet sınavı giriş belgelerini e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirler.

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

Trafikten 27, Motordan 10,İlkyardımdan 13 soru vardır. Toplamda 35 tanesini doğru yapan sınavı geçer. Örneğin hiç ilkyardım sorusunu cevaplamadınız yani 37 soruyu doğru yaptınız, sınavı geçersiniz. Çünkü toplamda 37×2=74 puan alırsınız.

Ehliyet sınavları saat 11:00 de başlar ve geç kalan hiçbir sürücü adayı sınava alınmaz. Sınav 60 dakika sürer ve saat 12:00 da sınav biter.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi e-devlet sitesinden de alabilirsiniz)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyeti Olup Büyütmek İsteyenler

(Ayrıca Yukarıdakilere ek olarak)

Sürücü Belgesi Fotokopisi

SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

Bazı olumsuzluklarda ehliyet sınavı geçersiz sayılır. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şu şekildedir:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması, Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde,

Kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi

#Ehliyet sınavı
#Ehliyet sınav tarihleri
#Ehliyet sınav takvimi 2017
#Ehliyet sınavı giriş yerleri
#MEB
#MTSKS
٪d سنوات قبل