|

% 84 dolulukla rekor kâra uçtu

SunExpress, 2017 yılını rekor büyümeyle kapattı. Geçen yıl 8,8 milyon yolcu taşıyan şirket yüzde 84 doluluk oranına ulaşarak; 4,7 milyar gelir elde etti. Gökyüzünde döner ve gözleme de ikram ettiklerini belirten SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Türk turizmini ileriye taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 01:14 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
SunExpress CEO’su Jens Bischof
SunExpress CEO’su Jens Bischof

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2017’de tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirdi. SunExpress, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüyerek 1 milyar 154 milyon Avro’luk (4 milyar 751 milyon TL) gelir elde ettiğini açıkladı. Geçen yıl 8,8 milyon yolcu taşıyan şirket, yüzde 84 doluluk oranına ulaştı. SunExpress’in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdürmeye devam ettiğini belirten SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Geçen yıl yolcu sayımızı yüzde 11 arttırdık. 2018 yaz sezonunda da Türkiye-Avrupa arasındaki uçuşlarımızı arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

EN YÜKSEK KAPASİTE

Hem Akdeniz hem de Ege Bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist getiren hava yolu şirketi olduklarını belirten Bischof, “2018 yaz tarifemiz ile Avrupa’dan Türkiye’ye olan kapasitemizi, özellikle Antalya ve İzmir başta olmak üzere ciddi oranda arttırdık. Ayrıca, Anadolu uçuşlarımıza yeni güzergahlar ekledik ve frekansları önemli ölçüde arttırdık. Yüzde 20’lik bir kapasite artışı ve 5 milyondan fazla koltuk ile Avrupa’dan Türkiye’ye en yüksek koltuk kapasitesini sunuyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE TAM GÜVEN

“Antalya bizim evimiz” diyen Bischof, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye’ye güvenimiz tam. Bu doğrultuda da, 2018 yazında Antalya’ya tarifeli olarak rekor bir koltuk arzı gerçekleştiriyoruz; Avrupa’dan Antalya’ya 3 milyondan fazla koltuk arz ediyoruz. Bu çerçevede, Haziran ayı itibariyle Antalya’dan uçuşlara başlayacak 5 adet Airbus A320 uçağı kiraladık.” Bischof, “Brüksel, Londra ve Bükreş, Antalya’dan uçacağımız yeni hatlar olacak. Ayrıca, Alanya Gazipaşa’dan da Köln’e uçmaya başlayacağız. Bu yaz sezonunda Antalya’ya yüzde 20 kapasite artışı sağladık. Antalya’dan Avrupa’da 27 noktaya direkt uçuş gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

  • Gökyüzünde döner ve gözleme keyfi
  • Daha önce misafirlerini gökyüzünde simit keyfiyle buluşturan ilk hava yolu olan SunExpress, şimdi de misafirlerine gökyüzünde döner ve gözleme sunmaya başladı. “Misafirlerimizin damak tadına uygun daha geniş bir yelpazede kaliteli yiyecek ve içecek seçenekleri sunuyoruz” diyen Bischof, “SunExpress için müşteri memnuniyeti, en öncelikli konulardan biridir. Müşteri memnuniyetine verdiğimiz bu önemin bir sonucu olarak da 2017 yılında ‘yolcunun seçimi’ olarak bilinen SkyTrax ödüllerinde dünyanın en iyi 4. tatil hava yolu seçildik” ifadelerini kullandı.

#Sunexpress
#Havayolu
#Ekonomi
6 yıl önce