|

170 bin şoföre ‘Gaza az bas’ eğitimi

Türkiye kömür, petrol, doğalgaz, nükleer enerji ve yenilenebilir enerjiden sonra 6. yakıt olarak görülen verimlilik için çalışmalarını hızlandırdı. Her yıl 15 milyar liralık enerji tasarrufu edilmesi planlanırken, eğitim faaliyetleri de hız kazanıyor.

Yeni Şafak
12:33 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 09:36 - 7/06/2015 Pazar
Diğer

Bu kapsamda daha az yakıt (Benzin-motorin-LPG) sarfiyatı için taksi, otobüs ve minibüs şoförlerine verimli sürüş teknikleri öğretilecek. Ulaşımda Tasarruf Projesi kapsamında bir yıl içerisinde 170 bin sürücüye ulaşılması hedefleniyor. Ağustos ayında sahaya inmeyi hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği proje ve eğitimleri ilk olarak 3 ilde pilot olarak başlatacak. İller henüz belirlenmezken, özellikle araç sayısının fazla olduğu şehirlere ağırlık verilecek. 1 saat süren eğitimlerde hız, klima gibi unsurların yakıt sarfiyatını artırdığına dikkat çekilecek.



Enerjide tasarruf


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın önem verdiği enerji verimliliği projeleri kapsamında 2-3 ay içerisinde minibüs, taksi ve otobüs şoförlerinin enerji tasarrufu yapmasının sağlanması hedefleniyor. Star'daki habere göre, bu amaçla ilgili odalar ve meslek örgütleri ile görüşmeler yapıldı. Şoförlere, verimli sürüş teknikleri konusunda eğitimler verilecek. Eğitim gören şoförler, bir sertifika yanında, 'enerji verimli logosu'na da sahip olacak ve bu logoyu araçlarına takacak. Bu logonun araçlara yapıştırılmasıyla da diğer sürücülerde de farkındalık oluşturulacak.


#Enerji tasarrufu
#Gaz
#Otomobil
#Ulaşımda Tasarruf Projesi
9 yıl önce