|

27 ton domates imha edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kullanımı yasaklanmış 'propargite aktif maddesi' içeren 27 ton domatesin yediemine alınarak imha edildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
12:52 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 26/11/2014 Çarşamba
Diğer

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün web sayfasından yapılan açıklamada, hasat öncesi ve sonrası, ihracat öncesi ve iç piyasaya arz edilecek ürünlerle ilgili denetimlerin devam ettiği anlatıldı.


Açıklamaya göre, denetimlerde alınan numune analiz sonucunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kullanımı yasaklanmış 'propargite aktif maddesi' içeren 27 ton domates yediemine alınarak imha edildi.


Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, tarım ve ticaret açısından önemli yeri olan taze meyve ve sebzelerin iç piyasaya arzı ve ihracatında yürütülen denetim ve kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle devam ettiğini bildirdi.


Denetimler sırasında alınan numunelerin sonucuna göre yasal işlem uygulandığını belirten Dallı, kontrol görevlilerince ihracat denetimleri sırasında alınan domates numunelerinin laboratuvarda yaptırılan analizi sonucunda yasaklı ilaç olan propargite tespit edildiğini kaydetti.

#domates
#gıda tarım
#tarım bakanlığı
9 yıl önce