|

3600 ek gösterge mayıs ayında Meclis’e gelir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergede çalışmanın son aşamaya geldiğini söyledi.

Nur Banu Aras
00:00 - 5/04/2022 Salı
Güncelleme: 23:31 - 4/04/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin (solda)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin (solda)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen “4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi”nde konuştu. 3600 ek göstergede çalışmanın son aşamaya geldiğini belirten Bakan Bilgin, “Sosyal tarafların da katılımıyla çalışmamızı tamamlamak üzereyiz” dedi.

Mayıs ayında 3600’ün Meclis gündemine geleceğini kaydeden Bilgin, “Bunun yanında, kamuda sözleşmeli personellerin durumunu isteğe bağlı olarak düzenlemek, bunu da belli kamu haklarına kavuşturarak çözmek istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYON

  • Birinci önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu belirten Bilgin, “Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim görevimiz. Bu konuda kısa sürede tarihsel adımlar atıldı. Bunlardan birisi asgari ücrete yapılan artış. Tarihimizde ilk defa enflasyon yüzde 36 iken, yüzde 50 düzeyinde reel artış yapıldı” dedi.

TEMMUZ’DA FARK ELE ALINACAK

Toplu sözleşme mekanizmalarının devam ettiğini hatırlatan Bilgin, “İşçilerimizle, memurlarımızla o günkü şartlar altında çok önemli toplu sözleşme kararlarına imza attık. Orada çalışanları koruyan enflasyon farkının verilmesi maddesi var. Biz ocakta sadece enflasyon farkını vermedik, yüzde 3 sosyal denge farkını da verdik. Önümüzde temmuz enflasyonu var. Unutmayalım ki temmuzda enflasyon farkını kamu çalışanlarımıza, emeklilerimize yapacağımız düzenlemeyle yeniden ele alacağız” dedi.



#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Vedat Bilgin
#Memur-Sen
#3600 ek gösterge
2 yıl önce