|

4 milyon kurbanlık yola çıkıyor

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 10'luk artış bekleniyor. Hayvan varlığında ise sıkıntı yok. 4 milyon kurbanlık batı illeri için yola çıkıyor

Yeni Şafak
07:19 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 04:47 - 23/08/2016 Salı
Diğer

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban pazarlarında satılacak hayvan varlığı ve fiyatları da belli oldu. Yaklaşık bir milyon büyükbaş ile 3 milyon küçükbaş hayvan hafta sonundan itibaren Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı'ya taşınmaya başlanacak. Kurbanlık fiyatları kilogram başına büyükbaş hayvanda 30-32 lira olacak. 200 kilogramlık bir dana almak isteyen vatandaşların pazarlıksız fiyatı ile 6 bin lirayı gözden çıkarması gerekecek. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Tunç, hayvan varlığında hiçbir sorun olmadığını, kurban görevini yerine getirmek isteyen her vatandaşın rahatlıkla kurbana ulaşabileceğini söyledi. Tunç, "Kurban Bayramı için mevcut kesime hazır yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş hayvanımız var. Geçen sene 860 bin büyükbaş kurban kesilmişti. Küçük başta da 2.5 milyon geçen yıl kesilmişti. Bu sene 5 milyondan fazla da kurbanlık vasfında küçükbaş hayvan var" dedi.



5 BİN TONLUK ET İHALESİ

Et ve Süt Kurumu (ESK) bugün Avrupa Birliği ülkelerinden 5 bin ton taze soğutulmuş sığır karkas eti ithalatı için ihale düzenleyecek. Sabah'ın haberine göre, ithal et Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 30 Kasım'a kadar Türkiye'ye getirilecek. Polonya hariç AB ülkelerinden yapılacak sığır karkas et ihalesi yerli ve yabancı firmalara açık olacak. İthal edilecek etler Sakarya, İstanbul, Ankara'ya bölümler halinde teslim edilecek. Ayrıca daha önce 400 bin besilik sığır ithalatı için yetki alan ESK ilk besilik sığırları önceki gün teslim aldı.


#Kurban Bayramı
#Kurbanlık
#Hayvan
#Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği
#4 milyon kurbanlık
#Et ve Süt Kurumu
#ESK
8 yıl önce