|

40 ülkenin ameliyat ipliği Trabzon'dan

Türkiye'nin büyük sıkıntı çektiği alanlardan biri tıbbı cihaz üretimi. Bu açığın farkında olan Trabzon merkezli Doğsan Tıbbi Malzeme firması, ürettiği ameliyat ipliği ve iğnesini hem iç piyasaya satıyor hem ihraç ediyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:39 - 14/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Trabzon'da bir firma tarafından üretilen ameliyat ipliği ve iğneler, aralarında Almanya, İngiltere, Vietnam ve Avustralya'nın da bulunduğu 40 ülkeye satılıyor. Merkeze bağlı Yalıncak Mahallesi'ndeki fabrikada 1970 yılından bu yana faaliyet gösteren Doğsan Tıbbi Malzeme firmasının Genel Müdür Yardımcısı Çağan Karal, ameliyat ipliği ve iğnenin hayati önem taşıyan cerrahi ürünler olduğunu söyledi. Eskiden baypas ameliyatlarının 8-9 saat sürdüğünü, şimdi bu sürenin 2 ya da 3 saate indiğini anlatan Karal, “Ameliyatlar robotlarla dahi gerçekleştirilebiliyor ancak ameliyat ipliği olmadan bu ameliyatları gerçekleştirmek çok zor çünkü insanı yaşama bağlayan damarlar, bu iplikler sayesinde birleştiriliyor” dedi.



YÜZLERCE HASTANEYE AMELİYAT İPLİĞİ


Firmanın yıllar içinde ürün portföyünü geliştirdiğini dile getiren Karal, “2 bine yakın değişik kod ve branşlarda kullanılan emilebilir ve emilmeyen sütür ile iğne üretimi yapıyoruz. Yılda yaklaşık 12 milyon ürün satıyoruz. Üretimimizin yaklaşık yüzde 20'sini ihraç ediyoruz. Üretimin yüzde 30'unu ise kendi geliştirdiğimiz iğneler oluşturuyor” diye konuştu. Karal, iç pazarda da bine yakın hastaneye ameliyat ipliği sattıklarını belirtti.


#Tıbbi Malzeme
#Trabzon
#İplik
8 yıl önce