|

400 bin kişiye iş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden aldığımız sigortalı sayıları ile yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, ocak ayından bugüne kadar 400 binin üzerinde bir istihdam artışı söz konusu." dedi.

Yeni Şafak
15:41 - 11/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:43 - 11/06/2016 Cumartesi
AA

Türkiye'nin istihdamının arttığını söyleyen Bakan Soylu, "Özellikle Türkiye'de ekim, kasım, aralık ve kısmen ocak ayları istihdamımızın mevsimsel etkiler nedeniyle düşme gösterdiği aylardır. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinden aldığımız sigortalı sayıları ile yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde, ocak ayından bugüne kadar 400 binin üzerinde bir istihdam artışı söz konusu. Ocak ayı ile bugün arasında hem mevsimsel etkilerden kurtarılmış hem de istihdamda ciddi bir yükseliş söz konusu. Bu da son açıklanan büyüme rakamlarıyla beraber gösteriyor ki hem sanayi üretimindeki hem büyümedeki hem istihdamdaki artışlar, Türkiye'nin kendi büyüme hikayesine sadık kaldığının en temel göstergelerinden biridir" diye konuştu.



"EKONOMİDE İYİLEŞTİRMELER YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Soylu, bunun, Türkiye'nin özellikle son yıllarda dünya ölçeğinde önde olan konumunu devam ettirebilmesi açısından ayrı bir avantaj olduğuna işaret ederek, "Bizim yapmamız gereken Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda nasıl terörle mücadele ediyorsak, Türkiye'nin huzuru ve sükunu için Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda da çok önemli ve Türkiye'ye ekonomik anlamda da yatırım ortamının iyileştirilmesi anlamında da çok önemli katkılar sunabilecek iyileştirmeleri yapmak durumundayız." dedi.


#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
#İstihdam
#Sosyal Güvenlik Kurumu
8 yıl önce