|

AB'nin Rusya'ya yaptırımları Macaristan bütçesinde 10 milyar avroluk delik açtı

Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjén yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının Macaristan bütçesinde 4.000 milyar forint (9.75 milyar €) kayba neden olduğunu, ancak Rus ekonomisini felç etme hedefine ulaşamadığını söyledi.

12:56 - 24/11/2022 Thursday
Güncelleme: 13:14 - 24/11/2022 Thursday
Diğer
Zsolt Semjén
Zsolt Semjén

Hükümetin yaptırımlarla ilgili ulusal istişaresini desteklemek için yaptığı bir gezi sırasında Semjén, Brüksel'in savaşa tepkisi gerçekten dengeleri değiştiren şey olduğundan, enerji fiyatlarındaki dramatik artıştan yalnızca Rus-Ukrayna savaşının sorumlu tutulamayacağını söyledi. Semjén, savaşın gaz fiyatlarının 100 dolara çıkmasına neden olduğunu, ancak Brüksel'in yaptırımlarla tehdit etmeye başlayınca fiyatların neredeyse anında 200 ila 350 dolar arasına çıktığını belirtti.

Remix'e göre ayrıca, Avrupa'nın yaptırım politikasını eleştiren tek Macar yetkili o değildi. Bu hafta, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın ikili ilişkilerden sorumlu devlet bakanı Tamás Menczer, Avrupalıların yaptırımlardan Ruslardan çok daha fazla zarar gördüğünü söyledi.

#Macaristan
#ekonomi
#Rusya
#AB
#yaptırım
1 year ago