|

'Ağzımızla kuş tutmamız lazım herhalde'

Türkiye'nin makro ekonomik dinamiklerinin sağlam olduğunu belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Ama bütün bunlara rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarına kendimizi bir türlü beğendiremiyoruz. Ağzımızla kuş tutmamız lazım herhalde” dedi.

Yeni Şafak
10:29 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 07:52 - 25/09/2016 Pazar
Diğer
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not indirimine tepkiler devam ediyor.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not indirimine tepkiler devam ediyor.

Siyasi olabileceği eleştirileri de yapılan Moody's'in kararına en çarpıcı tespitlerden biri de DenizbankGenel Müdürü Hakan Ateşten geldi. Habertürk'e yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin makro ekonomik dinamiklerinin sağlam olduğunu belirten Ateş, “Ama bütün bunlara rağmen kredi derecelendirme kuruluşlarına kendimizi bir türlü beğendiremiyoruz. Ağzımızla kuş tutmamız lazım herhalde” dedi.



Başta ABD ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada bir büyüme sorunu olduğunun altını çizen Ateş, “Böyle bir küresel ortamda Türkiye ekonomisi makroekonomik göstergelerini sağlam tutarak gücünü göstermiştir” diye konuştu.



'Reformlar ve mali disiplin sürmeli'


Moody's'in not indirim kararının ardından Türkiye'nin ileriye bakması gerektiğini kaydeden Ateş, yapısal reformların hızlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra mali disiplinin de sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Ateş şöyle devam etti: “Tabii bütün bunlar yapılırken büyümeden de taviz verilmemeli. Zaten ekonomi yönetiminin bireysel krediler ve kredi kartına yönelik daha önce alınan önlemlerde gevşemeye gitmesi de bu açıdan çok olumlu adımlar.”



'Aşırı etkilenmeyiz maliyetler 0.25 - 0.50 puan artabilir'


Moody's'in sürpriz not indirim kararını erken bulduğunu söyleyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, kararı Habertürk'e değerlendirdi. Not indiriminin bir kısmının daha önceden fiyatlara yansıtıldığını belirten Leblebici, birkaç günlük bir dalgalanma yaşanabileceğini kaydetti. Dış yatırımcıların sadece kredi notunu baz almadığının altını çizen Leblebici, “Yatırımcılar karar sürecinde, ülkenin stratejisine, yapılan reformlara ve işlerin kalitesine bakıyor. Biz kendimize düşenleri layıkıyla yaptığımız sürece karardan çok olumsuz etkileneceğimizi düşünmüyorum” dedi. “Karar banka maliyetlerini etkilemez demek yanlış olur” diyen Leblebici, “Maliyetler de az da olsa etkilenecektir. Bankaların yurtdışı borçlanma maliyetleri 0.25-0.50 puan aralığında artacaktır” diye konuştu.



#Moodys
#Hakan Ateş
#Ümit Leblebici
8 yıl önce